У Бучанській ОТГ відкрили нову сільську амбулаторію

image
17 Жовтня 2020, 13:33
Поділитися:

У Луб’янці Бучанської ОТГ завершилось зведення нової сільської амбулаторії. Її послугами зможуть користуватись жителі всіх навколишніх сіл.

Офіційно відкрили заклад первинної медичної допомоги сьогодні, 17 жовтня, очільник Київщини Василь Володін, народна депутатка України Ольга Василевська-Смаглюк, заступник голови обласної ради Ярослав Добрянський і Бучанський міський голова Анатолій Федорук.

Будівля, у якій в Луб’янці до цього приймали хворих, була збудована ще в 19 столітті. Умови для роботи лікарів потрібно було терміново покращувати.

Спорудження нової амбулаторії стартувало в листопаді 2019 року. За цей час підрядники звели будівлю медичного закладу, утеплили фасад, влаштували інженерні мережі та водостічну систему. Окрім цього, вони встановили необхідні меблі та обладнання, а також провели благоустрій прилеглої території.

«Нічого важливішого за людське здоров’я та життя немає. І особливо це відчувається зараз, коли триває пандемія коронавірусу. Ми намагаємось надати всю необхідну підтримку медичній галузі. Будуємо нові амбулаторії та приймальні відділення, реконструюємо опорні лікарні, встановлюємо сучасне обладнання і закуповуємо засоби захисту для медиків. Як це виглядає на практиці – сьогодні ви бачите на прикладі Луб’янської амбулаторії. Щиро сподіваюсь, що тут лікарям буде комфортно працювати, а людям – отримувати якісні медичні послуги», – наголосив Василь Володін.

Зазначимо: на Київщині реалізується 18 проєктів зі зведення нових сільських амбулаторій. Йдеться про 14 будівництв із нуля, три реконструкції та один капітальний ремонт. Роботи тривають, згідно з плановими графіками. При цьому повністю завершили наразі два об’єкта – амбулаторії у Луб’янці Бучанської ОТГ і Шамраївці Сквирського району.



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація