У Бучанській громаді ухвалили рішення про перехід храму Петра і Павла до ПЦУ

image
14 Жовтня 2023, 15:04
Поділитися:

14 жовтня 2023 г. 15:03

У Бучанській громаді в суботу, 14 жовтня, відбулися релігійні збори громади, на яких було прийнято рішення про перехід храму Петра і Павла, що у Лісовій Бучі, до Православної церкви України (ПЦУ). Присутні на зборах мешканці одноголосно підтримали ухвалу.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Бучанської міської ради.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Ще одна церква Бучанської громади перейшла до ПЦУ. Сьогодні, 14 жовтня, на Київській площі відбулися збори релігійної громади, де прийняли рішення про перехід храму Петра і Павла, що у Лісовій Бучі, до Православної церкви України”, – йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що, за даними лічильної комісії, на початку зборів було зареєстровано понад 200 присутніх, які одноголосно проголосували за перехід.

Нагадаємо, у Бучі 12 серпня 2023 року на зборах було прийнято рішення про перехід церкви Почаївської ікони Божої Матері УПЦ (МП) до Православної церкви України (ПЦУ). Зі 348 присутніх рішення підтримали 337 мешканців громади, проти було 11.

Читайте: У Бучі перша церква УПЦ (МП) перейшла до ПЦУ

Згодом, у вересні, у Бучі відбулися ще одні релігійні збори громади, на яких було прийнято рішення про перехід церкви Святого Великомученика Димитрія Солунського УПЦ (МП) до Православної церкви України (ПЦУ)

Читайте: У Бучі ще одна церква УПЦ (МП) перейшла до ПЦУ

Як інформувала KВ, у травні 2023 року в Бучанському районі мешканці Ворзелю мали намір проголосувати за перехід Петро-Павлівської парафії УПЦ (МП) до ПЦУ. Це останній з 4-х активних ворзельских храмів, який залишився під егідою московської церкви. Однак, через провокації прихильників московського патріархату провести результативне голосування не вдалося. Згодом, 30 липня, громада Ворзеля таки прийняла рішення підтримати українську Церкву. За даними лічильної комісії з 604 присутніх, перехід підтримали 599 людей. Проти було всього 5 осіб.

Читайте: У Ворзелі ухвалили рішення про перехід релігійної громади храму Петра і Павла до ПЦУ

Фото: Бучанська міська рада

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона