У Броварському районі ‒ вибори до Зазимської та Калинівської ОТГ | Трибуна

image
22 Грудня 2019, 19:48
Поділитися:

Сьогодні, 22 грудня, відбувається голосування на перших виборах депутатів сільських, селищних, міської рад об’єднаних територіальних громад (ОТГ) і відповідних сільських, селищних, міського голів.

До переліку об’єднаних територіальних громад, утворених у межах Київської області, у яких 22 грудня 2019 року відбуваються перші місцеві вибори, потрапили дві ОТГ Броварського району:

Зазимська сільська об’єднана територіальна громада, до складу якої увійшли Зазимська сільська рада (село Зазим’я) та Погребська сільська рада (село Погреби). Відповідно, на виборах обиратимуть депутатів ОТГ та Зазимського сільського голову.
Калинівська селищна об’єднана територіальна громада, до складу якої увійшли Калинівська селищна рада (смт Калинівка, села Квітневе, Перемога, Скибин), Красилівська сільська рада (село Красилівка), Рожівська сільська рада (село Рожівка). Відповідно, на виборах обиратимуть депутатів Калинівської селищної ради та Калинівського селищного голову.

Депутат облради Олег Іваненко  на своїй сторінці у ФБ повідомив, що станом на 11-00 у с.Погреби Броварського району проголосувало 150 виборців. Явка на 12-00 годину в с.Калинівка Броварського району склала близько 6%,  а на 14-00 годину в с.Красилівка, що на Броварщині, ‒ 15%.

Нагадаємо, що виборчі дільниці закриваються о 20-00 годині.

Вибори ОТГЗа підсумками наради у Центральній виборчій комісії, яку провів заступник голови комісії Сергій Дубовик, стало відомо, що в цілому в Україні всі 532 виборчі дільниці на перших та 66 – на додаткових виборах відкрилися вчасно, о 8-00 годині. Голосування триває у штатному режимі. За повідомленням Національної поліції України, станом на 12-00 годину надзвичайних подій на виборчих дільницях не зафіксовано.

За попередніми підрахунками, у перших виборах зможуть узяти участь понад 380 тисяч виборців, у додаткових – понад 35 тисяч виборців.

Для проведення перших виборів територіальними виборчими комісіями утворено 1 734 територіальних, одномандатних виборчих округів, додаткових – 139 округів.

Результати виборів депутатів у одномандатних виборчих округах, а також виборів сільського, селищного, міського голови мають бути озвучені не пізніше пʼятого дня, тобто до 27 грудня 2019 року включно.
Своєю чергою результати виборів депутатів у багатомандатному виборчому окрузі мають бути встановлені не пізніше десятого дня з дня голосування, тобто до 1 січня 2020 року включно.

Читайте також: Перші місцеві вибори на Броварщині відбудуться 22 грудня

Фото ‒ зі ФБ-сторінки Олега Іваненка та ЦВК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари