У Броварському районі дозволили продавати алкоголь – Трибуна

image
22 Червня 2022, 00:53
Поділитися:

 Відсьогодні, 21 червня, на території Броварського району дозволено продавати алкоголь. Відповідний наказ видав начальник Броварської РВА Павло Проскочило.

Так,  продаж алкоголю дозволено в магазинах із 11:00 до 19:00.

Також продавати алкогольні напої дозволено з 11:00 до 22:00 у закладах громадського харчування, які мають на роздрібну торгівлю ліцензію.

Зазначимо, що продавати алкогольні напої забороняється особам у форменому одязі з числа військовослужбовців та інших правоохоронних органів, представників добровольчих формувань, які залучені до несення служби.

Згідно з наказом, правоохоронці мають посилити на постійній основі заходи з профілактики щодо вживання спиртних напоїв на території Броварщини та перевірки перебування осіб у стані алкогольного і наркотичного сп’яніння за кермом.

Нагадаємо, що заборона на продаж алкоголю тривала з 25 лютого. За час дії воєнного стану заборону продовжували двічі.

Наприкінці квітня Броварська районна військова адміністрація визначила режим для продажу алкоголю на території 8 громад району: його можна було купувати в магазинах із 10 до 16 год.

Таке рішення Броварська РВА ухвалила, щоб забезпечити громадську безпеку, порядок, відновити економічний потенціал району та збільшити надходження до місцевих бюджетів від сплати податків.

Під час робочої наради начальника Київської обласної військової адміністрації Олексія Кулеби з головами територіальних громад Броварського району, що відбулася тиждень тому, начальник Броварської РВА Павло Проскочило вніс пропозицію продовжити в районі час продажу алкогольних напоїв.

Голова РВА просив дозволити продавати алкоголь до 20 год, а в кафе і ресторанах – до 22 год. Такий робочий графік зараз діє у столиці. Голова КОДА зазначив, що цю пропозицію варто підтримати, позаяк, зі статистичними даними, від цього залежить рівень надходжень у бюджет громад.

 

Читайте також

Джерело: Трибуна – Бровари