У броварській лікарні діятимуть нові правила відвідування – Трибуна – Бровари

image
26 Березня 2020, 00:43
Поділитися:

На своїй сторінці у Фейсбуці міський голова Ігор Сапожко оприлюднив нові правила відвідування Броварської багатопрофільної клінічної лікарні.

Як зазначено в повідомленні, враховуючи, що в Броварах є перший лабораторно підтверджений випадок COVID-19, одним із основних завдань зараз є розмежування пацієнтів лікарні від хворих на коронавірус. Олександру Кулик розробив спеціальний план, який допоможе розвести пацієнтів так, аби вони не контактували між собою, повідомляє міський голова. Керуючись рекомендаціями МОЗ та ВООЗ, планується створити чотири коридори: 

«червоний» – для хворих із підозрою на хворобу COVID-19;
«жовтий» – для хворих із соматичними та хірургічними скаргами, які також потенційно можуть бути інфіковані короновірусом, але перебувати в прихованому періоді захворювання;
«зелений» – для медичних працівників лікарні;
«синій» – для працівників інфекційного відділення та лікарів станції швидкої допомоги, які могли контактувати з хворими.

Кожен коридор матиме свою зону медичного контролю з безконтактними термоментрами, дезінфекційною обробкою рук, сигнальні та інформативні позначки і кінцеву зону (санпропусник конкретного клінічного корпусу), де їх оглядатиме фахівець і вирішуватиме подальшу тактику медичної допомоги.

Кожну зону контролю обладнають камерою спостереження, щоб порушників умов карантину відразу передавати правоохоронним органам. «Покинути межі коридору буде тяжко. До того ж, правоохоронці зі спецзахистом будуть цілодобово слідкувати за тим, щоб хворі навіть не думали покидати карантинну зону», – повідомляє Ігор Сапожко.

Вхід і вихід на територію лікарні для хворих фізичнодистанційно розведуть. Працівники лікарні проходитимуть на вихід знову через зону знезараження, аби уникнути можливого інфікування.

Заїзд транспорту на територію лікарні суворо обмежать. Потрапити зможутьо лише карети екстреної медичної допомоги, службові авто і ті автівки, які транспортують хворих до приймального відділення. «Але це не означає, що в такий спосіб ми створили умови для безперешкодного потрапляння авто чи пацієнтів на територію лікарні. Пацієнт і авто прослідують у спеціальну зону, де хворий також пройде зону контролю і дезінфекції, а авто, що його привезло, терміново залишить територію лікарні, за чим також прослідкує спеціальний пост охорони», – зазначає міський голова.  

Усі клінічні корпуси обіцяють обладнати електронною системою контролю доступу до входу в службові приміщення, що має посилити обмеження хаотичного пересування і навіть дозволить визначити права окремих працівників на відвідування того чи іншого корпусу.

Кількість камер спостереження збільшиться, обіцяє міський голова, а периметр лікарні закриють, оскільки  вона стане місцем можливої концентрації хворих на COVID-19.

Пологовий будинок не стане винятком у карантинних заходах .«Цей заклад має залучити усі потрібні ресурси, щоб захистити вагітних жінок, молодих мам і новонароджених. Тому не виключений варіант, що можуть скасувати всі партнерські пологи та обмежити візити», – повідомляє Ігор Сапожко.

Відвідувати хворих на стаціонарному лікуванні також заборонять.

«Ми плануємо створити електронну довідкову службу та гарячу лінію, де можна буде за запитом чи по телефону дізнатися про стан пацієнта. Прошу поставитись з порозумінням до даної ситуації. Та не порушувати режиму карантину в лікувальному закладі», – вказано у повідомленні.

Читайте також:

Головне фото Антон Раков

Джерело: Трибуна – Бровари