У броварське радіомовлення місто продовжує «вливати» кошти | Трибуна

image
11 Грудня 2019, 20:30
Поділитися:

10 грудня члени виконкому схвалили Програму діяльності та фінансової підтримки Броварської редакції міськрайонного радіомовлення на 2020 рік. Місто планує підтримати редакцію сумою в 700 тис. грн.

За інформацією директорки Броварської редакції міськрайонного радіомовлення Наталії Кривобок, сумою в  504 тис. грн підтримає їх і райрада.

Нагадаємо, на поточний рік виконком схвалив Програму діяльності та фінансової підтримки Броварської редакції на 1 млн 500 тис.грн. При цьому кількість радіоточок продовжує зменшуватися. Так, минулого року Наталія Кривобок інформувала про 1477 радіоточок, наразі в Броварах та районі 1101. До слова, в Броварах населення  – 107 821  (станом на 1.11.2019 р.), ще  68 544 осіб (станом на 1.01.2019 р.) – у Броварському районі.

Кількість радіоточок зменшується, але фінансування збільшується, — виконком затвердив Програму радіомовлення на 2019-й

Із запланованих на 2020-ий рік витрат із бюджету міста в сумі 700 тис. грн, більшу частину складає заробітна плата 4 працівників радіомовлення – 464, 2 тис. грн  та нарахування на неї – 102, 3 тис. грн.

На 82, 5 тис. грн заплановано придбати обладнання та предмети довгострокового користування;
ще  51, 1 тис. грн заплановано використати на «товари та послуги»;
21, 3 тис. грн – на «предмети, матеріали, обладнання, інвентар»;
14, 7 тис. грн –  на «використання товарів та послуг в т.ч»;
15, 1 тис. грн – на оплату комунальних послуг та енергоносіїв;
За інтернет та РКО – 2, 7 тис. грн;
4, 1 тис. грн – за прибирання та 0, 5 тис, грн – інформаційні послуги.

Ще програма на 2018 рік передбачала перехід броварського радіомовлення на FM-частоти, а у 2019 році в редакції планували придбати обладнання та предмети довгострокового користування для FM-мовлення, а також  моноблоки та ноутбуки. Однак цього року надії перейти на FM-мовлення остаточно розтанули.Останнє розподілення частот відбулося у квітні 2019 року, але Броварам знову не пощастило. Тож на наступний рік за оренду дротового мовлення та експлуатаційні послуги  реакція має сплатити 7, 4 тис. грн.

Безпосередньо заробити на рекламі та послугах населенню, за рік редакція планує 0, 1 тис. грн.

У планах редакції – продовжувати  «практику тісної співпраці із співзасновниками: сприяти регулярним виступам  перед мікрофоном керівників та спеціалістів органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади». Планують продовжувати вести рубрики «Історія рідного краю», «Броварщина літературна», «Таланти Броварщини», «Юридичний вісник», «Світ очима дітей», «Комунальна сторінка», «Соцзахист інформує». Також хочуть здійснити моніторинг слухацької аудиторії задля коригування напрямків діяльності редакції та створити «Vision-студію».

Нагадаємо, що на травневій сесії на розвиток міськрайонного радіомовлення депутати додали до раніше виділених 800 тис.грн  ще  400,0 тис.грн. Саме стільки дофінансовано з бюджету міста на висвітлення міських та районних новин в інтернет-ресурсах та на створення «Vision-студії». Тоді директорка радіомовлення пообіцяла, що міські новини звучатимуть не лише в радіоефірі, а і з’являться в соціальних мережах, як невеликі телевізійні сюжети. У січні цього року радіомовлення «вийшло в Інтернет», створивши сторінку «ІнфоБровари» . Але поки що популярність цього засобу масової інформації (якщо говорити за перегляди) залишається невисокою: «новини з офіційних заходів» від міської та районної рад не дуже популярні, а більшість сільських та селищних рад мають власні інтернет-ресурси та сторінки у соціальних мережах.

Читайте також:

Чи зможе броварське радіо стати повноцінним ЗМІ
Із броварського радіо намагаються зробити телебачення. Уже виділено понад мільйон гривень 

У разі необхідності редакція міськрайонного радіомовлення зобов’язується готувати для трансляції термінові повідомлення про природні та техногенні небезпеки.

«Якби не наше радіомовлення, ми б втратили можливість цивільного захисту. На сьогодні це єдиний спосіб сповіщення населення, якщо не працюватиме мобільний зв’язок, інтернет та не буде електроенерії»,  – прокоментував необхідність підтримки радіомовлення міський голова Ігор Сапожко.

19 грудня відбудеться засідання 66-ої чергової сесії Броварської міськради. На розгляд депутатів винесено 59 питань, де  44 питання – «Про затвердження Програми діяльності та фінансової підтримки  Броварської редакції міськрайонного радіомовлення на 2020 рік».  За результатами попереднього розгляду проєкту рішення, регламентна комісія не рекомендувала до розгляду на сесії підтримку редакції радіомовлення. Своєю чергою  бюджетна комісія підтримала ідею фінансування міськрайонного ЗМІ.

З огляду на те, що місцеві вибори не за горами, влада міста зацікавлена у щоденному та всебічному  висвітленні позитиву, тому за відсутності іншого рейтингового  ЗМІ, «розвиватимуть» саме редакцію радіомовлення.

Головне фото – з інтернету

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари