У Броварах зупинки обладнають табло для он-лайн відстеження руху автобусів

image
6 Лютого 2019, 19:46
Поділитися:

Виконавчий комітет затвердив Порядок проведення конкурсного відбору для впровадження єдиної міської системи управління та супутникового моніторингу пасажирського транспорту загального користування, а також склад конкурсної комісії. Виконавцем проведення конкурсу є управління будівництва, житлово-комунального господарства, інфраструктури та транспорту (УБЖКГІТ).

У Порядку наведено основні вимоги до системи (не менш ніж на 152 транспортні засоби), програмного забезпечення, характеристики GPS/GSM обладнання, а також зразки заяви на участь та договору на впровадження. Інформацію про початок конкурсного відбору організатор має оприлюднити не пізніше, ніж за 15 днів.

Згідно з Порядком, переможець конкурсного відбору має здійснити:

встановлення GPS-треків на маршрутні автобуси;
розробку веб-додатку та додатку для мобільних пристроїв на системах Android та IOS для відображення інформації про стан руху ТЗ по маршрутах та прогноз прибуття на обрану зупинку.

GPS-трекер

Заплановано встановлення павільйонів – зупинок громадського транспорту, які мають включати в себе тривожну кнопку для голосового зв’язку з екстреною службою, а також USB-порти підзарядки мобільних пристроїв.

Про фактичне прибуття транспорту сповіщатиме спеціальне табло, що включає в себе безкоштовний доступ до Інтернету через Wi-Fi та камеру відеоспостереження. Інформація на табло має оновлюватися кожні 10 секунд.

Табло сповіщення про прибуття транспорту

Як повідомила представниця УБЖКГІТ, планується встановити поки три зупинки нового зразка разом із табло, оскільки для їх встановлення потрібно виконання певних технічних умов (наявності інтернет-мережі, кабелів комунікації). Нові павільйони разом із табло заплановано встановити:

навпроти ТЦ «Варус» по непарній стороні;
навпроти ТЦ «Сільпо»;
по вулиці Київській (зупинка «Інтернат»).

Зупинка «Інтернат» по вулиці Київській

Біля ТЦ “Сільпо” поки що зупинка взагалі відсутня

Як повідомила чиновниця, на зупинці ТЦ «Варус» (парна сторона) павільйон відповідає всім вимогам, тому там планується встановити лише табло.

Зупинка ТЦ «Варус» , парна сторона

Встановлення деталей для опори табло та для павільйонів зупинок громадського транспорту, а також  підведення комунікацій здійснюватиметься за рахунок міського бюджету.

Такі системи відслідковування руху громадського транспорту вже є у Львові, Києві, Черкасах.

ФОТО  – авторки та з мережі Інтернет

Джерело: Трибуна Бровари