У Броварах закликають вакцинувати дітей від кору: спалах хвороби очікується наприкінці цього року. ВІДЕО

image
24 Липня 2023, 13:01
Поділитися:

Із 18 липня 2023 року в Україні розпочато національну компанію з вакцинації від кору. Мета компанії – заповнити прогалини у вакцинації усіх груп дітей віком від 2-х до 17-ти років.

Про це під час оперативної наради повідомила директорка Броварської районної філії ДУ “Центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” Олена Левченко.

Наразі всі медичні заклади забезпечені якісною вакциною КПК (кір, паротит, краснуха), яка виготовлена у США.

Левченко нагадала, що попередній спалах кору в Україні фіксувався у 2017-2019 р.р. Тоді перехворіло багато дітей, на жаль, були і летальні випадки. Основною причиною спалаху фахівці вважають низький рівень охоплення щепленнями дитячого населення: нижче 95%, як це рекомендує ВООЗ.

Пані Олена наголосила на важливості вакцинації, оскільки, за прогнозами Міністерства охорони здоров’я, спалах хвороби прогнозується в кінці 2023-го, на початку 2024 років.

Нагадаємо, кір — небезпечне заразне вірусне захворювання, що швидко поширюється. 9 із 10 людей, із якими контактувала інфікована особа, теж захворіють, якщо вони не були щеплені.

Кір може мати серйозні наслідки, особливо у дітей віком до п’яти років. Серед ускладнень кору — запалення середнього вуха (отит), запалення дихальних шляхів (бронхіт), пневмонія, діарея, енцефаліт. У деяких випадках ця недуга може призвести навіть до смерті.

Читайте також:

Доказова інформація про вакцини та щеплення: в Україні запустили Національний портал із імунізації

Лікарняні в Україні: кому компенсуватимуть 100% від зарплати?

У Броварах центр «Дитяча лікарня» облаштують сонячними панелями. ВІДЕО

Броварська лікарня приєдналася до Всеукраїнської програми ментального здоров’я

Читати далі: У Броварах закликають вакцинувати дітей від кору: спалах хвороби очікується наприкінці цього року. ВІДЕО , автор Попова Тамара

Джерело: Трибуна – Бровари