У Броварах закінчились бланки посвідчень для дітей із багатодітних родин, – чиновники

image
15 Травня 2019, 11:16
Поділитися:

Діти з багатодітних сімей, які досягли 6-річного віку, не можуть отримати відповідне посвідчення. Дефіцит виник, оскільки Мінісоцполітики не розрахувало правильно потребу. Без посвідчень родини не можуть отримувати соцвиплати. Проблема загальноукраїнська і на її вирішення сподіваються найближчим часом. Про це розповідають чиновники Броварської міської ради.

Як зазначила керівниця відділу сім’ї та молоді Аліна Ярмоленко, посвідчення видають дітям із багатодітних родин, які досягли 6-річного віку. Водночас, під час оперативної наради 13 травня чиновниця вказала на відсутність таких посвідчень і для батьків. Станом на сьогодні ситуація змінилась: обласна служба у справах дітей пообіцяла виділити на Бровари частину бланків.

Аліна Ярмоленко вказує, що в батьків проблема наразі відсутня. Нещодавно їм видали два останні посвідчення, а нових заявок поки не надходило. Водночас у дітей така проблема стоїть значно гостріше, адже заявки є. Як зазначала очільниця відомства в понеділок, загалом минулого тижня установа отримала 17 відповідних прохань.

Як розповіла під час оперативної наради заступниця міського голови Лариса Винградова, проблема полягає в тому, що таким чином діти, які мають право на допомогу в 1700 грн, не можуть отримати своїх виплат без посвідчення. У Мінсоцполтики вказують, що посвідчення є підтвердженням статусу багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї.

Аліна Ярмоленко зазначає, що її відомство звернулося «вище» для роз’яснень та виправлення ситуації. Водночас така ситуація нині по всій Україні. Броварські чиновники сподіваються на вирішення проблеми протягом найближчого тижня.

Нагадаємо, із 1 квітня цього року уряд збільшив виплати багатодітним родинам до 1700 грн. Як було заплановано, кожна сім’я, яка має посвідчення багатодітної, тепер має змогу оформити додаткову допомогу на дитину. Якщо в родині четверо дітей, двом із яких ще немає 6 років, держава виплатить на кожну з них по 1 700 грн – додатково до щомісячних 860 грн допомоги при народженні дитини.

Джерело: Трибуна Бровари