У Броварах зафіксовано один випадок підозри на лептоспіроз

У Броварах зафіксовано один випадок підозри на лептоспіроз
9 Серпня 2022, 17:08
Поділитися:

9 серпня 2022 г. 17:03

В одній з лікарень міста Бровари на Київщині проходить лікування жінка з підозрою на лептоспіроз. Нараз її стан середньої тяжкості. Перед початком хвороби жінка купалася у Десні та мала контакт з гризунами.

Про це KВ стало відомо з повідомлення видання “Вечірній Києв”, в якому посилаються наінформацію в.о. директора Броварської районної філії ДУ“Київський ОЦКПХ МОЗ” Василь Сич.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Повідомляється, що уБроварах зафіксовано один випадок підозри налептоспіроз. За словами Василя Сича,хвора жінка лікується стаціонарно. Їїстан середньої тяжкості.

Засловами лікарів, як зазначає видання, жінка 30липня купалася вДесні, аперед цим працювала вмагазині для тварин тамала контакт згризунами.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Нагадаємо, лептоспіроз- небезпечна зоонозна (спільна для тварин талюдей) інфекційна хвороба. Без лікування лептоспіроз може призвести доураження нирок, печінки, менінгіту тасмерті.

Людина заражається лептоспірозом при купанні вдрібних водоймах, ставках, озерах, під час рибної ловлі, догляду захворими тваринами чирозбиранні їхтуш, через недотримання правил особистої гігієни.

Щоб незахворіти налептоспіроз необхідно: дотримуватись правил особистої гігієни, мити руки перед вживанням їжі; некупатись узабруднених водоймищах; знищувати щурів імишей та недопускати забруднення гризунами харчових продуктів тапитної води.

Читайте: Мешканцям Київщини нагадали, до яких лікарів можна звертатись без е-направлення

Фото: volynpost.com

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона