У Броварах виходжують немовля вагою 835 грам – Трибуна

image
16 Травня 2022, 13:08
Поділитися:

Про те, що наразі броварські лікарі виходжують глибоко недоношене немовля вагою всього 835 грам, під час оперативної наради повідомив директор Броварської багатопрофільної клінічної лікарні Валентин Багнюк. Дівчинка перебуває під апаратом ШВЛ, стан її стабільно тяжкий. Але броварські медики сподіваються, що немовля виживе, адже вдавалося виходити діток навіть із меншою вагою – 740 грам.

Учора, 15 травня, о 6:35 в Броварах народилося глибоко недоношене немовля. За словами зааідуючої Броварським пологовим відділенням Марії Островерхої, дитина народилася на 26-му тижні в спосіб кесаревого розтину, позаяк для цього в породіллі були всі покази. Першу дитину жінка також народила передчасно – в 36 тижнів.

Вага дівчинки – всього 835 грам. Немовля відразу підключили до апарату штучної вентиляції легень експерт- класу для новонароджених дітей. Його придбали в лікарню напередодні війни за бюджетні кошти –  майже 3 млн грн.

За словами завідуючої відділенням інтенсивної терапії новонароджених Броварської БКЛ Юлії Аубекерової, їхнє відділення функціонує в пологовому відділенні майже 3 роки. За цей час вдалося виходити дітей вагою 1 кг та 900 г. А найменше виходжене немовля – 740 г. Тому попри стабільно тяжкий стан дівчинки медики вірять, що вона житиме, адже в броварській лікарні не вперше виходжують глибоко недоношених немовлят.

Протягом минулого тижня в Броварах народилося 11 дітей, а загалом від початку війни – 24 лютого 2022 р. – 91 дитина.

Фото – тематичне

Читайте також

Медики броварської екстреної врятували немовля, яке не дихало близько 20 хвилин. Відео
Броварчанка народила хлопчика в підземному переході метро «Лісова». ВІДЕО
Пологове відділення+гінекологічне=Перинатальний центр або Нове зі старими «дірками»
У Броварську лікарню придбали реанімобіль і «екстрену»
Бровари отримали три з 6-ти «швидких»

Джерело: Трибуна – Бровари