У Броварах відкриється друга приватна школа – 4-ий альтернативний навчальний заклад

image
23 Травня 2019, 23:00
Поділитися:

У Броварах  розширюється ніша бізнесу під назвою «комерційна освіта». Mainstream School, яка наразі проводить набір учнів у 1-11 класи, стане в Броварах другою приватною ліцензійною школою і четвертим альтернативним навчальним закладом. Який «пакет послуг» пропонують у Mainstream School за 15, 5 тис.грн у місяць та скільки коштує навчання в інших приватних школах?

Переповнені класи, школи, а будівництво нових  навчальних закладів – поки що міфи, – такі у Броварах освітянські  реалії. Та і з кожним роком до навчання в державній школі у батьків усе більше запитань, тож і шукають їм альтернативу.

Приватний навчальний заклад Mainstream School розташується на 97 м кв І –го поверху нової багатоповерхівки в ЖК «Лісовий квартал», що на вул.Чорновола, 6-А.

Вул. Чорновола, 6-А

Як повідомила засновниця та власниця  столичної приватної школи Mainstream School Оксана Боєнко, їхній навчальний заклад успішно діє в Києві вже три роки. На провадження своєї освітньої діяльності школа має ліцензію. У броварській філії школи, яка розрахована на 50-60 учнів, навчатимуться діти з 1 по 11 клас.

Оксана Боєнко

Очолюватиме приватну школу в Броварах Наталія Козар, яка має освіту і досвід психолога.

Початкова ланка функціонуватиме як школа повного дня: з 9 до 18 год. Учні 6-11 класів навчатимуться з 9 год до 15.30 год. Уроків буде 3-4, але триватимуть вони 1 год 20 хв. У початківців – півгодини. Заняття вчителі викладатимуть українською. У першу чергу діти вивчатимуть базові предмети: математику, українську та англійську мови. Найбільшу увагу приділятимуть вивченню англійської. Особливо у 10-11 класах. Похвалилися власники приватного навчального закладу і дистанційною співпрацею із школою у штаті Флорида (США). Другу іноземну в школі оберуть за потреби. Із 9 класу, профорієнтаціного, учні зможуть обрати біотехнологію чи архітектуру і дизайн, армедіа або підприємництво. Серед додаткових предметів – заняття в театральній студії англійською мовою. Державну підсумкову атестацію (ДПА) учні здаватимуть дистанційно.

Класи для навчання

У кожен клас планують набрати не більше 7-8 учнів. На дітей із особливими потребами не розраховують: їм пропонують лише індивідуальні заняття. Харчувати учнів планують у кафе, розташованому на іншій стороні будинку. Позаяк школа не має власної території, то в теплу пору року фізкультуру проводитимуть на спортивному майданчику, що в дворі будинку, а в негоду – в орендованому спортзалі. На перерві діти гратимуться з учителями на прибудинковій території.

Прибудинкова територія, де планують гратися із дітьми на перервах

На спортивному майданчику фактично завжди грають дворові дітлахи

Така школа обійдеться батькам у місяць 13 500 грн, плюс –  2 тис. грн за харчування. При зарахуванні в школу батьки мають ще сплатити вступний внесок – 10 тис.грн.

У  вересні поточного року в Броварах відкриється для 30-40 дітей лише початкової ланки ще одна приватна школа. Точніше, освітній простір «Unic».  Простір розташований в суміжному будинку із Mainstream School  –  на І поверсі багатоповерхівки, що на вул. Київська, 245. 

Вул. Київська, 245

Наразі в 1 клас уже набрано 8 учнів. Навчання триватиме із 8.00 до 18.00 і обійдеться батькам у 8, 5 тис. грн, навчання із 8.00 до 15.00 – 6, 5 тис.грн.  Харчування в цю плату не входить. Як саме харчуватимуть дітей – планують вирішити з батьками на зборах. На фізкультурі діти займатимуться в орендованому сусідньому приміщенні, де діє секція карате, а також розраховують на спортивний майданчик. Той самий, де планують займатися і школярі Mainstream School.

Свій приватний навчальний заклад директорка школи Ольга Колесникова презентує як платформу для всебічного розвитку дітей 5 -10 років, де вони навчатимуться мислити не за шаблонами, а креативно. Безпосередньо «Unic» ліцензії на провадження освітньої діяльності не має. Директорка посилається  на столичну приватну школу «Афіни», яка працює на освітньому ринку з 1994 року, з якою і заключили угоду на надання дистанційних послуг та використання їхніх програм. Пані Ольга зазначає, що альтернативна школа «Unic» відповідає всім вимогам шкільної освіти України: діти проходять внутрішньошкільні «зрізи знань», а наприкінці кожного навчального року  відбувається тестування і учні отримують табелі з результатами.

Перший у Броварах освітній батьківський простір «Kids Hab» з’явився понад два роки тому. Розташувалася школа на вул. Марії Лагунової, 4-Б.

Засновниками «Kids Hab» є Анатолій та Марина  Засоби, які створили сімейну школу для своїх дітей та дітей друзів. Наразі в школі навчається 32 дітей із 1 по 7 клас. Як повідомили у закладі, окрім класів, у приміщенні є кімнати для інформатики та праці, а також спортзал. Влітку діти займаються на спортивному майданчику, що біля будинку (відразу за будівлею міськвиконкому). Про харчування дітей батьки дбають самотужки –  діти з собою приносять ланч-бокси.

Ліцензії на провадження освітньої діяльності «Kids Hab» не має: освітній простір співпрацює зі столичною дистанційною школою «Оптіма», де школярі двічі на рік і проходять зрізи знань. Навчання для дітей у «Kids Hab» батькам обходиться у місяць у 6750 грн. Загалом плата за рік складає 81 тис. грн.

Приватна школа «Фортуна»  діє в Броварах 18 років. Наразі це єдиний у Броварах ліцензований приватний освітній заклад. Розташувалася школа в орендованому приміщенні ДДЗ №7 «Білочка», що на вул. Володимира Великого, 8-А.

Колектив школи “Фортуна”. Фото – із сайту школи

Навчальний заклад працює  у режимі повного робочого дня: з 8:00 до 17:30. У школі навчається 197 учнів (1-9 клас).  Наповнюваність у класах – до 15 учнів. Визначальною рисою школи є психологічний комфорт, особистісно зорієнтований підхід, поглиблене вивчення іноземних мов.

Після закінчення навчального закладу учні отримують атестат про середню освіту державного зразка. Навчання у «Фортуні» для батьків 1- класників обходиться 5 тис.грн у місяць, для 2-4 класників – 6 тис. грн, для 5-9 класників – 7 тис.грн. Школа розрахована і на 10 та 11 класи, але наразі їх не набрано. У ці суми входить не лише навчання, медичне обслуговування, заняття в басейні та спортзалі, які є в школі, а і триразове харчування, підвіз до школи, заняття в гуртках. Для дітей АТОвців, сиріт, інвалідів, багатодітних діє система знижок.  На сьогодні школа пройшла чергову атестацію. За основними її показниками серед приватних  шкіл України «Фортуна» посідає 1 місце.

В управлінні освіти про відкриття ще одного приватного навчального закладу Mainstream School не чули. У списках управління зазначено лише одна приватна школа – «Фортуна», з якою і співпрацюють. За словами заступниці начальниці управління освіти Аліни Музики, наразі державна політика направлена на сприяння відкриття приватних як шкіл, так і дитсадків. Ліцензії на провадження освітньої діяльності видають у Департаменті освіти України, і броварське управління освіти не має права втручатися у цей процес, перешкоджати йому чи контролювати, каже Аліна Музика. Хіба що сам приватний навчальний заклад виявить бажання співпрацювати.

Нагадаємо, у Броварах тривалий час планується будівництво двох шкіл та проектується третя:

добудова ЗОШ №10 – молодша ланка на 960 учнів;
будівництво комплексу загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів по вул. Василя Симоненка, 103 в 5-му мікрорайоні ІV житлового району, розрахованому на 2640 учнів.
будівництво молодшої школи на території ІІ черги розширення кварталу «Олімпійський».

Найближче до реалізації знаходиться проект добудови молодшої ланки ЗОШ №10.

Фото – авторки

Джерело: Трибуна Бровари