У Броварах вартість послуг асенізаторів здешевшала. Але це ненадовго | Трибуна

У Броварах вартість послуг асенізаторів здешевшала. Але це ненадовго | Трибуна
6 Червня 2024, 20:10
Поділитися:

Після піврічної перерви через аварію на КНС 3, до пункту прийому стічних вод на бульв. Незалежності вишикувалась чимала черга із автівок – асенізаторів. Скільки зараз коштують їх послуги?

Водій 9-тикубової автівки Микола повідомив, що зараз тариф на послуги на вивіз нечистот складає 1200 грн. Минулого тижня,  коли возили нечистоти в Бориспіль, люди змушені були платити 2500 грн. Водночас, якщо потрібно забрати менший об’єм нечистот (2-3-4 куби), замовлення об’єднують по 2. Тоді, незалежно від об’єму, вартість складає 600 грн.

Інший надавач послуг, Андрій, зазначив, що в нього послуги на 10 м3 коштують 1500 грн (було 3000 грн), а мінімальне замовлення (до 5-ти кубів) – 750 грн.

Проте водії повідомили, що згодом ціни на послуги знову зростуть. Причина – зростання тарифів на злиття стічних вод і прогнозований ріст цін на паливо.

«Із 1 червня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), підняла тарифи на водопостачання та водовідведення для юридичних осіб. Для населення тариф залишається таким, який діяв станом на 24 лютого 2022 року. Відтак тариф на водовідведення для юросіб піднявся на 45% і становитиме 26, 94 грн за м3 (до цього – 14,86 грн). У зв’язку з цим можна очікувати перегляду цін і на послуги асенізаторів», прокоментувала ситуацію заступниця начальника КП «Броваритепловодоенергія» Владлена Боровська.

КНСТарифи на послуги водовідведення для юросіб зростуть на 45%

Разом із тим, підняття акцизу на паливо на державному рівні також значно вплине на формування цін.

Нагадаємо, 4 червня 2024 року Верховна Рада схвалила за основу проєкт закону про підвищення ставок акцизного податку на пальне до мінімального рівня, встановленого в Євросоюзі.

Відтак мінімальні ставки акцизного податку мають становити: для бензину 359 євро за 1000 літрів, для дизельного пального – 330 євро за 1000 літрів, а для скрапленого газу – 125 євро за 1 000 кілограмів (орієнтовно 68 євро за 1 000 літрів).

Підвищення акцизів до цих показників буде розтягнуте в часі на п’ять років й становитиме від 34% до 136% від нинішнього рівня залежно від типу пального.

Отож, качайте, поки не здорожчало!

Читайте також:

У Броварах бювети під час відключення електроенергії не працюватимуть. Чому і що робити?

Ландшафтно-рекреаційну зону в 4-му мікрорайоні Броварів не розширюватимуть: виконком не підтримав петицію

Мобілізація, тарифи та пенсії: основні зміни, що очікують українців із червня 2024 року

Затоплені квартири з 9-го по 3-ій поверхи: мешканці будинку на вул. Чорних Запорожців шоковані нічним потопом

Джерело: Трибуна – Бровари