У Броварах у трьох пісочницях виявили бактерії групи кишкової палички | Трибуна

image
3 Липня 2024, 19:14
Поділитися:

У Броварах фахівці перевірили пісок у семи пісочницях на дитячих майданчиках. На 3-ох із них виявили бактерії групи кишкової палички.

Зокрема пісок перевіряють на вміст солей важких металів, наявність гельмінтів та патогенної мікрофлори. Зразки піску взяли на 7-ми контрольних точках, повідомила журналістам «Трибуни» директорка Броварської районної філії ДУ «Центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Олена Левченко.На 3-ох із них виявили бактерії групи кишкової палички.

Мова про майданчики:

 біля ТЦ «Форум» по вул. Чорних Запорожців, 60;
у парку відпочинку «Перемога»;
 по вул. Симоненка, 4.

Тож комунальникам надано рекомендації зняти шар піску, що не відповідає санітарним вимогам, та замінити на новий пісок. Також про невідповідність норм повідомлено і в Держспоживслужбу.

Зауважимо, що всі інфекції потрапляють у пісочниці від тварин, які там випорожняються. Фекалії собак потенційно рясніють гельмінтами, які можуть бути небезпечні для людини. У піску можуть бути такі бактеріальні інфекції як кампілобактеріоз і сальмонельоз, що є у фекаліях кішок.
Переносниками інфекції можуть бути і голуби.

Заміна піску – процес нешвидкий, тож батькам радять обмежити перебування дітей у цих пісочницях.

Загалом бактеріальне забруднення організму відбувається переважно через руки, тож під час сезонного загострення кишкових захворювань дуже важливо слідкувати за гігієною рук у дітей, особливо після прогулянок.

Читайте також:

Субсидія-2024: що очікувати з 1 липня на тлі подорожчання електроенергії
Резервне живлення для вашого дому: що обрати в період блекауту?
Мінус 37 дерев та 25 кущів: ремонтуватимуть з’їзди та заїзди до шляхопроводу на Онікієнка
Як поштомати Нової пошти справляються з відключенням світла

Джерело: Трибуна – Бровари