У Броварах трапилась аварія за участі місцевого правоохоронця | Трибуна

image
27 Квітня 2021, 17:42
Поділитися:

Увечері 26-го квітня в Броварах на перехресті вул. Ярослава Мудрого та вул. Гоголя трапилась ДТП за участі легковиків «Ford Scorpio» та «Skoda Octavia». Обидві автівки зазнали значних механічних ушкоджень, але водії, на щастя, суттєво не постраждали.

Як повідомила «Трибуні-Броварів» очільниця відділу комунікації Головного управління Національної поліції в Київській області Ірина Прянішнікова, водій Ford Scorpio рухався по вул. Ярослава Мудрого в бік столиці. На перехресті з вул. Гоголя керманич Форду не надав переваги в русі автівкам, які рухались у протилежному напрямку, і здійснив поворот ліворуч.

У цей час вул. Ярослава Мудрого в бік району «Зеленої папуги» на Шкоді рухався  слідчий Броварського районного управління поліції, якого Форд мав перед поворотом пропустити. Але не пропустив… Як наслідок, відбулось зіткнення Ford Scorpio та Skoda Octavia. Від удару Форда розвернуло в протилежному напрямку.

ДТП, аварія на перехресті Мудрого та Гоголя, 26.04.2021, фото - Альона Борисова-СидороваЯк зазначає Ірина Прянішнікова, працівник поліції на Шкоді також здійснив порушення ПДР – перетнув смугу зустрічного руху. Але це трапилось ще за декілька десятків метрів від місця ДТП. Саме за це порушення водій обмежився сплатою штрафу.

Зі слів тимчасово виконуючого обов’язки керівника поліції Броварщини Олексія Шаповала, на водія Шкоди склали адміністративну постанову за ч. 1 ст. 122 КУпАП.

Перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більш як на двадцять кілометрів на годину, порушення вимог дорожніх знаків та розмітки проїзної частини доріг, правил перевезення вантажів, буксирування транспортних засобів, зупинки, стоянки, проїзду пішохідних переходів, ненадання переваги в русі пішоходам на нерегульованих пішохідних переходах, а так само порушення встановленої для транспортних засобів заборони рухатися тротуарами чи пішохідними доріжками.

Санкція цієї статті передбачає накладення штрафу в розмірі п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або 50 штрафних балів.

Як повідомив Олексій Шаповал, за вище вказаною статтею штраф сплачується без рішення суду, керуючись ст. 222 КУпАП.

На водія «Ford Scorpio» правоохоронці склали протокол за ст. 124 КУпАП, який буде скеровано до суду для прийняття законного рішення.

Порушення учасниками дорожнього руху правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна, – тягне за собою накладення штрафу в розмірі двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року.

ФОТО – Альона Борисова-Сидорова

Читайте також:

Смертельне ДТП на зупинці «Інтернат»: працівник поліції наїхав на пішохода прямо на «зебрі»

У ДТП загинув броварський поліціянт Руслан Сіньков

ДТП на «Автошколі»: у крові водія-поліціянта виявлено майже 2 проміле алкоголю. ВІДЕО (18+)

Завершилося слідство щодо смертельного наїзду п’яного поліціянта на броварчанку

Джерело: Трибуна – Бровари