У Броварах школяр захворів на COVID-19: клас відправили на ізоляцію | Трибуна

image
14 Вересня 2020, 21:55
Поділитися:

У 7-му класі гімназії імені Степана Олійника в одного з учнів днями лабораторно підтвердили зараження коронавірусом. Від сьогодні і до 28 вересня всі однокласники школяра навчатимуться дистанційно, клас – на самоізоляції. Про це «Трибуні» розповіла заступниця очільниці управління освіти і науки Броварської міської ради Тамара Стельмах.

Як зазначила Тамара Стельмах, на COVID-19 захворів школяр із 7-го класу гімназії імені Степана Олійника, що на Торгмаші . Зараження відбулося не в закладі освіти. Де саме та коли – невідомо. Чи міг учень бути хворим і вже ходити на заняття – так само невідомо.

Адже, як зазначає представниця управління освіти і науки, про діагноз не могли знати. До того ж, невідомо і на якій стадії захворювання школяр перестав відвідувати гімназію.

Читайте також: Нові карантинні зони: Бровари – «жовті», Київ – «помаранчевий», у бік Ніжина – «червоний»

Зі слів Тамари Стельмах, в учня почалася температура. Його відправили до лікарів. А ті – направили на лабораторне дослідження, яке підтвердило діагноз коронавірусу.

Тож увесь клас вирішили направити на двотижневу самоізоляцію – із 14 по 28 вересня. Але навчання не припинятиметься, діти здобуватимуть освіту дистанційно.

Де в школах зафіксовані порушення

Водночас під час сьогоднішньої оперативної наради за участю міського голови очільник броварського управління Держпродспоживслужби Володимир Ситюк розповів про результати перевірок щодо дотримання обмежувальних закладів у Броварах, зокрема і в школах.

Зі слів керівника, загалом перевірили 11 навчальних закладів. За результатами виявили 7 порушень у школах №№ 1, 2, 3, 6, 10, гімназії імені Степана Олійника, а також приватній школі «Фортуна».

Найбільше зауважень щодо невиконання вимог і постанов головного санітарного лікаря України, а також порушень щодо COVID-19, – у школі № 2.

2 школа

Школа № 2. Фото – Володимир Ольшанський

Володимир Ситюк зауважив, що більшість порушень – через людський фактор. Очільник Держпродспоживслужби попросив провести роз’яснювальну роботу щодо цього в закладах освіти.

Скільки дітей і дорослих хворіють на COVID-19

Як зазначив під час наради керівник первинної медицини Броварів Ігор Кравцов, загалом на цей час у Броварах хворіє коронавірусом 5 дітей. Усі вони почуваються задовільно. Лікуються – амбулаторно.

Тамара Стельмах зауважила, що станом на п’ятницю в Броварах загалом хворіє 2230 дітей. Це – переважно ГРВІ та інші загальні захворювання: застуди, інфекційні тощо. Про рідкісні та небезпечні, як от кір, не йдеться.

Як зазначив Ігор Кравцов, на цей час у Броварах активних хворих на COVID-19 – 174 особи. Переважна більшість лікується амбулаторно. 11 перебувають у Броварській багатопрофільній клінічній лікарні, ще 11 – шпиталізовані в лікарню міста Переяслава.

Фото – Антон Раков, © «Трибуна-Бровари»

Читайте також

Якщо від COVID-19 помре школяр, директор може сісти за ґрати – МОНБроварську гімназію ім. С. Олійника відремонтують за 2 млн грн. ВІДЕОУ Броварах посилили карантин: нові обмеження діятимуть до 31 жовтня

Джерело: Трибуна – Бровари