У Броварах розкажуть про насилля і перевірять охочих на ВІЛ-інфекцію | Трибуна

image
11 Грудня 2019, 12:22
Поділитися:

Цього четверга в Броварах проведуть інформаційно-профілактичну акцію «Знати щоб жити», покликану привернути увагу суспільства до проблеми подолання проявів насилля. Окрім того, під час акції безкоштовно тестуватимуть на ВІЛ-інфекцію, роздаватимуть контрацептиви й інформаційні матеріали. Про це повідомляє Броварська міська рада.

Як ідеться в повідомленні, захід відбудеться 12 грудня з 15:00 по 17:00 на майдані Свободи. Акцію «Знати щоб жити» проводять у межах кампанії «16 днів проти насильства». У Броварах організатором виступає броварський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, благодійний фонд «Конвіктус Україна», ГО «АСЕТ», активісти учнівської та студентської молоді міста.

«Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більш чим 100 країн світу активізують з 25 листопада по 10 грудня свої зусилля заради об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у співвітчизників, створити в конкретному регіоні або окремій державі соціальний простір, вільний від насильства», – зазначають ініціатори.

Дати початку та завершення акції вибрані не випадково. Вони створюють символічній ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії відносно захисту прав людини, підкреслюючи, те що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини, вказують організатори.

Шістнадцятиденний період акції охоплює такі важливі дати:

Основними завданнями кампанії «16 днів проти насильства» в Україні є:

привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків;
активізація партнерського руху органів державної влади, державних закладів, громадських організацій до проблем насильства в сім’ї та захисту прав жінок в Україні;
проведення інформаційних кампаній з метою підвищення обізнаності населення України з питань попередження насильства в сім’ї, жорсткого поводження з дітьми, формування свідомості всіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства;
проведення місцевих або регіональних заходів, громадських слухань з питань запобігання насильству в сім’ї, гендерного насильства та торгівлі людьми;
підтримання представників соціальних закладів щодо популяризації соціального ефекту, результатів від звернення за допомогою при насильстві.

Під час акції також проведуть тестування на вміст ВІЛ-інфекції в крові громадян міста, а також: профілактичні бесіди, як індивідуальні так і групові щодо запобігання поширенню ВІЛ-інфекції. Охочим роздаватимуть інформаційні листівки, брошури, буклети, гумові протизаплідні запобіжники.

За додатковою інформацією можна звертатися до броварського міського центру соціальних служб для сім”ї, дітей та молоді за адресою: бульв. Незалежності, 2 або за тел. (04594) 4-61-64, 6-19-00.

Читайте також:

Насилля: у с. Жердова підліток зґвалтував 5-річну дівчинку?
«Повір у себе»: 23-ій фестиваль для дітей із інвалідністю (Відео)
Від домашнього насильства в Україні рятуватиме «Поліна»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари