У Броварах програму підтримки захисників і захисниць вчергове дофінансують | Трибуна

image
12 Квітня 2024, 18:55
Поділитися:

У Броварах діє нова програма – підтримки захисників і захисниць України, що включає в себе соціальні та правові гарантії воїнів і членів їх родин.

Загалом на різні заходи у рамках програми підтримки захисників і захисниць України та членів сімей загиблих чиновники заклали на 2024 рік 9 млн 725 тис.грн. Проте одразу було зрозуміло, що ця сума не остаточна і потрібно буде додаткове фінансування програми.
Тож на 66-ій черговій сесії програму дофінансували на 1 млн грн.

Позаяк звернень до управління соцзахисту населення за наданням грошової допомоги надходить дуже багато, прогнозовано програма потребує чергового дофінансування.

Зокрема додаткові кошти заплановано виділити :

200 тис.грн на надання одноразової грошової допомоги в розмірі 50 тис. грн одному з членів родини загиблого захисника чи захисниці України на вирішення соціально-побутових питань (у тому числі на встановлення надгробного пам’ятника);

600 тис.грн на надання грошової допомоги на лікування та реабілітацію, в тому числі психологічну адаптацію, захисникам і захисницям України, які отримали поранення. Сума допомоги становить 10 тис.грн;

200 тис.грн на надання одноразової матеріальної допомоги особам, які призиваються на військову службу по мобілізації під час дії військового стану. Сума допомоги становить 10 тис.грн.

Майже половину потрібної суми планують зняти з інших заходів, тож загальний обсяг фінансування програми збільшиться на 490 тис. грн і становитиме 11 млн 215 тис. грн. Звісно, якщо депутати підтримають цю ініціативу на черговій сесії та виділять потрібні кошти. З огляду на досвід, рішення щодо допомоги сім’ям загиблих чи поранених воїнів у депутатів питань не викликають.

Читайте також:

Як безоплатно протезуватися в Україні
600 тис.грн у Броварах планують виділити на відзнаки, почесні грамоти, сувеніри, подарунки від міськради
Новий вид шахрайства в Україні: пенсіонерів обманюють на гроші
Озера в Броварах на вул. Ольги Кобилянської зроблять декоративними водоймами

Джерело: Трибуна – Бровари