У Броварах продовжують демонтувати погреби та гаражі | Трибуна

image
20 Квітня 2021, 18:48
Поділитися:

Сьогодні виконком міської ради Броварської ОТГ схвалив рішення про демонтаж самовільно розміщених (встановлених) об’єктів на території Броварської міської територіальної громади. Зазначимо, що таке рішення виконкому було і раніше – від 25.02.2020 р. № 155, але втратило чинність.

 Мова про кіоски, ларі, ларки, палатки, павільйони для сезонного продажу товарів, торговельні автомати, автомагазини, автокафе, автокав’ярні, авторозвозки, автоцистерни, лавки-автопричепи, візки, лотки, столики, об’єкти сезонної дрібно-роздрібної торгівельної мережі, збірно-розбірні металеві гаражі, пристрої для обмеження руху, об’єкти зовнішньої реклами та погреби на прибудинкових територіях житлових будинків, територіях загального користування, в парках, скверах та на інших об’єктах благоустрою.

У серпні минулого року спеціалісти управління інспекції та контролю розпочали прибирання самовільно встановлених гаражів у районі вул. Лагунової, 11-13. Загалом там прибрали близько 70 незаконних споруд. Частина гаражів входить до гаражного кооперативу «Лагунова 15», тож власники перевезли тимчасові споруди на нове місце, яке їм виділило місто в оренду на вул. Залізнична, 5-5-А.

Гаражний кооператив «Лагунова 2015» отримав в оренду земельну ділянку і «переїжджає»

На вул. Короленка, 52 минулого року власники гаражів самі демонтували 25 споруд, ще три – комунальники.

У Броварах на вул. М. Лагунової та Короленка розпочали знесення незаконно встановлених гаражів

Загалом протягом минулого року в місті демонтовано близько 200 гаражів.

Знесення самовільно встановлених споруд продовжилося і цього року. За інформацією начальника управління інспекції та контролю Богдана Мельниченка, із початку 2021 р. демонтовано 5 гаражів: на бульв. Незалежності, 16-Г, 9-А, вул. Чорновола та Переяславський шлях.

Триває і демонтаж самовільно облаштованих погребів. Уже демонтовано 71 погріб – друга черга – на вул. М. Лагунової.

За інформацією чиновників, на місці гаражів та погребів комунальні служби мають впорядкувати території.

Окрім цього, знесено дві тимчасові споруди – на Незалежності, 11 та в парку «Перемога». Також надано три приписи про демонтаж самовільно встановлених ларків Київоблпреси на вул. Гагаріна, 11, площі Шевченка та бульв. Незалежності, 11.

Головне фото – Андрій Захарченко

Читайте також

 

Джерело: Трибуна – Бровари