У Броварах повітря несе ризик для людей із хворобами органів дихання: дані телеграм-бота

image
28 Жовтня 2019, 14:17
Поділитися:

У Telegram створили бота, який визначає індекс якості повітря у Києві, Броварах, Борисполі та Ірпіні. Також він  пояснює, наскільки сильним є забруднення. Наразі доступні кілька районів столиці: Оболонь, Поділ, Позняки, Голосієво, Солом’янка, Борщагівка, Дарниця, Лук’янівка,Святошино, Воскресенка, Русанівка.

Бот працює в Telegram.

За даними Telegram-каналу, 28 жовтня на 10 годину ранку індекс якості повітря у місті Бровари становив 87. Такі показники є ризикованими для здоров’я людей з респіраторними захворюваннями.

Індек якості повітря у м.Бровари 28.10 2019 року

Розробив бота житель столиці Любомир Мілевський.

Telegram-канал розповідає про якість повітря та вміє попереджувати користувачів про небезпеку в разі погіршення показників до небезпечної межі.

Бот показує середнє значення якості повітря для столиці та передмість, зібраними з пристроїв «розумний будинок». Інформація про повітря оновлюється автоматично раз на годину. Якщо індекс підніметься вище 101 – бот повідомить користувачів про небезпеку.

Повідомляє про якість повітря за американським стандартом EPA.

Стан повітря індексується за чотирьма рівнями:

 0-50 – усе гаразд, можна гуляти і займатися спортом;

 51-100 – ризик незначний. Можна гуляти, провітрювати приміщення;

 101-150 – є ризик для здоров’я. Не варто гуляти без нагальної потреби;

 Більше ніж 151 – небезпечно виходити на вулицю без захисної маски.

Нагадаємо, що попри численні скарги мешканців, український уряд не має офіційних даних про аномальне забруднення повітря в Києві чи інших регіонах. Разом із тим урядовці повідомляють про те, що у координації з місцевою владою та контролюючими органами має бути налагоджена система автофіксації небезпечних викидів на підприємствах. Інформація має бути доступною онлайн для всіх громадян. Втім поки що на рівні міста налагодженої системи моніторингу якості повітря не існує, а термін дії міської програми з охорони найколишнього середовища обмежений 2019 роком.

Читайте також:

 Опале листя від населення в Броварах прийматимуть із 26 жовтня. За якою ціною та куди везти? 
 Екологія міста: як життя в суцільному «чаді» позначається на здоров’ї
 Про поточний стан повітря в Україні, основні загрози та як уберегти здоров’я 

Джерело: Трибуна Бровари