У Броварах покажуть печатку Святослава Хороброго | Трибуна

image
24 Лютого 2020, 09:09
Поділитися:

Завтра, 25 лютого, у Броварах відбудеться лекція-презентація печатки київського князя часів Русі – Святослава Хороброго, а також виставка холодної зброї, предметів культу, побуту й оберегів. Про це повідомляють організатори із історичного проєкту «Пам’ять нації».

Як ідеться в повідомленні, захід відбудеться 25 лютого о 14:00 у міському культурному центрі «Прометей», що на бульв. Незалежності, 4.

Лектором буде Олександр Алфьоров, кандидат історичних наук, керівник проєкту «Пам’ять нації».

Олександр Алфьоров

Олександр Алфьоров

Окрім того, під час заходу відбудеться виставка «Київська Русь на Броварщині» – за особистими знахідками краєзнавця Ігоря Крепака: холодна зброя, предмети культу, побуту й обереги.

Зазначимо, печатку Святослава Хороброго вже презентували в багатьох містах України. «Це маленький шматочок свинцю, вагою 12 грамів і розміром 22 міліметри. Її вартість (з огляду на метал, з якого зроблена) – мізерна, чого не скажеш про її історичну цінність. Адже вона дійшла до нас через більш ніж тисячу років, і є єдиною на даний час матеріальною річчю, що має безпосереднє відношення до князя Святослава. Тож це є реліквія не лише всеукраїнського, а й світового масштабу. До того ж, цей музейний експонат має цікаву не лише стародавню, а й новітню історію», – ідеться в матеріалі Укрінформу.

Печатка Святослава Хороброго

Святослав Хоробрий (Святослав Ігорович) – єдиний син князів Київської Русі Ігоря та Ольги. У 10-му сторіччі успішними військовими походами відчутно збільшив територію своєї держави, зміцнив її та зробив однією з наймогутніших на теренах тогочасної Європи.

Фото – «Пам’ять нації», Укрінформ

Читайте також:

Марки та конверти на честь УНР і УПА: у Броварах презентували філателістичну виставку. ФОТО
Старовинні ікони на балках перекриття в школі Русанова варто демонтувати для музею – реставратори
Неподалік Броварів знайшли унікальне оздоблення піхов печенігів доби Київської Русі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари