У Броварах нині вакансій значно більше, ніж зареєстрованих безробітних – Максим Вітер | Трибуна

image
4 Вересня 2023, 21:18
Поділитися:

Про те, що в Броварах нині вакансій значно більше, ніж зареєстрованих безробітних, на оперативній нараді 4 вересня повідомив директор Броварської філії Київського обласного центру зайнятості Максим Вітер.

Станом на 1 вересня, в Броварському районі зареєстровано 609 безробітних, із них 263 особи – жителі Броварської громади.

На даний час роботодавцями запропоновано 857 вакансій.

«Специфіка Броварів у тому, що в нас немає єдиного бюджетоутворюючого підприємства, але розвинені різні галузі економіки. І це відображено у вакансіях.

Найбільше вакансій, зважаючи на плинність кадрів, у сфері торгівлі. Наше місто – потужний транспортний хаб із великою кількістю складів, тож вакансій у цій сфері завжди багато. Також багато промислових вакансій: слюсарів, зварювальників, токарів тощо», – повідомив Максим Вітер.

При чому вакансії є як для майстрів на старі верстати, так і на нові, які мають програмне керування. Також багато вакансій із бюджетної сфери – лікарів, вчителів, додав Вітер.

Середня заробітна плата по області наразі складає понад 13 тис. грн. Орієнтовно така ж ситуація і по вакансіях, що пропонує центр зайнятості.

Броварський центр зайнятості допомагає з працевлаштуванням не тільки людям, що перебувають у статусі безробітного, але і людям, які просто звернулися з питанням пошуку роботи.

 «Останнім часом ми по ЦНАПах розповсюдили кьюар коди на анкету, яку треба заповнити для пошуку роботи. Вона потім автоматично збережеться в центрі зайнятості. Також працюємо і з особами, які раніше були зареєстровані в центрі як безробітні: час від часу телефонуємо їм і пропонуємо вакансії, зважаючи на зміну коньюктури ринку та рівня заробітних плат. Водночас напрацьовуємо багато інших способів пошуку робітників на розміщені в центрі зайнятості вакансії»,– повідомив Максим Вітер.

Читайте також

«Робота без бар’єрів»: в Україні для осіб із інвалідністю, ветеранів, ВПО запускають нові програми
«Власна справа»: встигніть подати заявку на урядову програму мікрогрантів єРобота
У Броварах злісні неплатники аліментів відпрацьовуватимуть на суспільно корисних роботах
На період війни спрощено умови реєстрації та отримання допомоги з безробіття
Про вакансії та зарплати в Броварському центрі первинної медицини

Джерело: Трибуна – Бровари