У Броварах Кір побив рекорд: 13 випадків за тиждень

image
11 Лютого 2019, 15:01
Поділитися:

Минулого тижня, з початку 2018 – 2019 навчального року, «прибуло» найбільше недужих на кір. Рекорд побитий як за загальним числом хворих –  13, – так і окремо серед дітей – шестеро. З-поміж  хворих неповнолітніх, які відвідують навчальні заклади, усі школярі – із 9-ї школи, Навчально-виховного комплексу та приватної школи «Фортуна». Повідомляє Трибуна Бровари.

Як зазначено в останній доповіді фахівців, із 1 по 7 лютого в місті виявили 13 недужих на кір, із яких – це діти. Четверо з них відвідують навчальні заклади в різних куточках міста: двоє – Навчально-виховний комплекс і по одному – 9-ту школи та приватну школу «Фортуна».

Усі недужі тепер перебувають на стаціонарному лікуванні, йдеться у звіті. Згідно з епідеміологічним розслідуванням, указують у лабораторному відділі, кожен із пацієнтів не був щеплений або був вакцинований не повністю від кору.

Зазначимо, згідно із щотижневими звітами відділу лабораторних досліджень, минулого тижня кором захворіли найбільше жителів Броварів із початку вересня 2018 року. До цього часу рекорд становив 11 недужих за сім днів – у другій половині листопада.  Тоді ж зареєстрували таке саме число дорослих пацієнтів, як і в перший тиждень лютого – семеро, – що також є найбільшим показником.

Серед дітей минулого тижня теж було встановлено рекорд – шестеро хворих. Однак по п’ятеро недужих за навчальний рік реєстрували двічі в січні та по одному разу в грудні та листопаді.

У відділі лабораторних досліджень указують, що за 2019 рік на кір у Броварах захворіли 59осіб, із них 32 – дітей. У медичних закладах міста є в наявності достатнє число вакцин для проведення щеплень проти кору дітям –  1121 доза.

Згідно з нещодавно оприлюдненим звітом Всесвітньої організації охорони здоров’я, Україна є абсолютним рекордсменом за числом хворих на кір у Європі – 53 218 осіб. Друге місце посіла Сербія, у якій удвічі менше недужих – 5076. Третє і четверте місця поділяють Ізраїль та Франція із, відповідно, 2919 і 2913 пацієнтами.

Джерело: Новости Броварів