У Броварах дитсадок «Зірочка» лише будують, а він вже руйнується? ФОТО

image
9 Березня 2023, 20:08
Поділитися:

Підготовчі роботи до чергового етапу реконструкції ясел-садка «Зірочка», що в Броварах на вул. Ярослава Мудрого, 3, розпочалися. На будмайданчику з’явилися робітники, розчистили територію, важковаговики підвозять цеглу. Але коли саме продовжаться роботи, робітники не знають. А зведена «облуда» вже почала руйнуватися.

У липні 2022 року робітники товариства «І. Б. К. Девелопмент», яке і проводить реконструкцію дитсадочка, вчергове відновили роботи. Але ненадовго. Уже в листопаді через погодні умови будівельні роботи знову призупинили на невизначений термін.

Дитсадок

«Є певні технологічні процеси, які можна виконувати лише за плюсової температури. Головне – що встигли залити перекриття на 2-му поверсі – не заливатиме водою», – повідомила тоді заступниця начальниці УБЖКГІТ Оксана Семеник.

Чи то «аномально холодна зима», чи вплинули якісь інши фактори на якість збудованої частини будівлі, та «облуда» почала руйнуватися. Зокрема неозброєним оком видно, що на частині стін цегла потріскалася й осипалася, між цеглинами значні просвіти, адже майже немає цементу, ще частина стін почала руйнуватися.

Дитсадок Дитсадок Дитсадок Дитсадок

Дитсадок

Очевидці кажуть, що перед новим роком будівельники закрили верх новобуду, але через руйнацію цегли, спочатку довелося розбирати і перекладать верхні ряди. А частина однієї зі стінок просто завалилася.

Дитсадок Дитсадок Дитсадок

Нагадаємо, реконструювати садочок, а якщо точніше, побудувати нове приміщення, довірено ТОВ «І. Б. К. Девелопмент». Саме це товариство виграло тендер, запропонувавши 41,842 млн грн.

Проєкт реконструкції «Зірочки» реалізується в межах Надзвичайної кредитної програми за фінансування Європейського інвестиційного банку в розмірі 33 млн 025 тис грн. Із бюджету міста заплановані витрати в сумі 8 млн 817 тис. грн.

Дитсадок Дитсадок Будівлю ясел-садочка ще сім років тому визнали аварійною через просідання на 16 см балки перекриття.

У перелік заходів «Реконструкція, капітальний ремонт інженерних мереж», що стосується «Зірочки», додалося винесення зовнішніх газових мереж із території забудови та зовнішні мережі електропостачання.

Раніше депутати Броварської міськради визначили приорітетними у фінансуванні в 2023 році 4 об’єкти, серед яких і реконструкція садочка «Зірочка», на який на додаткові заходи і виділили 4 млн грн.

Читайте також

У Броварах відновлять реконструкцію дитсадка «Зірочка»
У Броварах розпочалася реконструкція ясел-садка «Зірочка». Що зроблено. ФОТО
Ясла-садок «Зірочка» відреконструюють за майже 42 млн грн
Броварський дитсадок «Півник» викуплять і повернуть місту – спроба №2
Колишній дитсадок «Соколик» на Торгмаші знесуть. Що буде на його місці?

Читати далі: У Броварах дитсадок «Зірочка» лише будують, а він вже руйнується? ФОТО , автор Заболотний Євген

Джерело: Трибуна – Бровари