У Броварах чоловік живе на лавці, а родини ромів оселилися в його будинку та ведуть аморальний спосіб життя | Трибуна

У Броварах чоловік живе на лавці, а родини ромів оселилися в його будинку та ведуть аморальний спосіб життя | Трибуна
14 Жовтня 2024, 19:47
Поділитися:

Кілька місяців тому в редакцію «Трибуни-Броварів» звернулися занепокоєні мешканці вул. Івана Гонти, що в Броварах. Понад рік вони борються за спокійне життя у власних домівках, яке неможливе через ромів, що мешкають на їхній вулиці. Нині ситуація вийшла взагалі з-під контролю, кажуть сусіди. Що трапилося – читайте в матеріалі.

За словами місцевих мешканців, роми вже понад два роки мешкають у двох будинках на вул. Івана Гонти. Вони агресивні, погрожують сусідам, мають справу з наркотиками, влаштовують на вулицях перегони на автівках і т.д.  У будинках, де живуть їхні багатодітні сім’ї, антисанітарія, діти не навчаються і не ходять у садочки.

Про це читачі «Трибуни» мали змогу дізнатися, зокрема, і з ЦЬОГО сюжету.

До того ж роми неодноразово нападали на місцевих мешканців. Так, влітку троє чоловіків із ромської родини побили ветерана ТрО Броварів із позивним «Ведмідь». Деталі інциденту – ЗА ПОСИЛАННЯМ.

Тоді трьох ромів затримала поліція, нині вони перебувають під слідством. Потерпілий чоловік отримав численні травми голови і потребує дороговартісної операції на оці. 

Проте і це ще не все. Мешканці вул. Івана Гонти не знають, як саме понад два роки тому в одному з будинків по сусідству оселилися роми, позаяк там жив пан Олександр – чоловік похилого віку, який має інвалідність. Спочатку господар будинку жив із “квартирантами”, які  били та знущалися з нього. А з серпня цього року пан Олександр живе… на лавочці в сквері під будівлею прокуратури. Підгодовують чоловіка небайдужі містяни. 

«Я казала, щоб він ішов ночувати до себе додому, там хоч дах над головою є, проте він боїться. Каже, що якщо піде, то роми його вб’ють і закопають», – розповідає одна з сусідок. 

Своєю чергою мешканці вулиці написали на ім’я міського голови колективне звернення, де описали ситуацію з ромами на їхній вулиці. Як реакція на звернення – мер видав розпорядження про утворення комісії задля перевірки фактів, викладених у колективному зверненні. Наприкінці серпня-початку вересня члени комісії перевірили умови проживання родин ромів, зафіксували перелік порушень та дали їм два тижні на покращення умов проживання. Відтоді, кажуть сусіди, ніяких дій із боку влади не було, а от із боку ромів  почалися. Спочатку, після розголосу ситуації про життя ромів та  про побиття ветерана ТрО, вони поводилися відносно тихо. Однак нещодавно знову взялися за старе: повибивали в будинку, де мешкають, усі двері та вікна; батареї для опалення зрізали та здали на металобрухт; газ їм відрізали, тож готують їсти на багатті прямо на подвір‘ї; почалися постійні лайки, бійки та погрози в бік сусідів.

«Що в нашому місті відбувається? Що з нашими органами правопорядку? А мер, дивлячись нам в очі, обіцяв узяти це питання під власний контроль ще в серпні, але ніяких дій із його боку немає», – у відчаї розповідають сусіди. 

То що ж взагалі відбувається в нашому місті?

Читайте також:

1. Виселити ромів: мешканці вул. Гонти в Броварах вимагають у влади міста подбати про їх спокій

2. Невиконання зобов’язань забудовником ЖК «Скандія»: активісти вимагають розірвати договір

3. «Варварське кронування»: активісти Броварів вимагають у влади міста доглядати за деревами по-європейськи

4. Безпека руху для пішоходів при будівництві Макдональдзу та невиконання зобов’язань забудовником ЖК «Скандія»: активісти вимагають від влади дій

Джерело: Трибуна – Бровари