У Броварах буде «Алея Слави»: де, коли та за скільки? | Трибуна

image
25 Квітня 2024, 19:47
Поділитися:

Нарешті на третьому році повномасштабної війни і в Броварах почали говорити про створення алеї полеглих Героїв – «Алею Слави», хоча такі алеї вже давно є в багатьох населенних пунктах країни. Проте активісти запропонували зробити не лише алею, а цілий меморіальний комплекс – із скульптурою і банерами. Як виявилося, місто також розпробляє свій проєкт, щодо увіковічнення пам’яті полеглих Захисників. Тож чий проєкт реалізовуватимуть у Броварах?

Так, під час проведення чергової сесії, депутат обласної ради Олег Іваненко презентував депутатам проєкт меморіального комплексу «Алея Слави». Та наголосив, що і сам проєкт і його реалізація не коштуватимуть нашій громаді жодної копійки – все зроблять за кошти спонсорів, від депутатів просять лише затвердити місце розташування меморіального комплексу. А саме, в парку «Перемога» на центральній алеї та по колу на площі.

Комплекс включатиме в себе 10-тиметрову скульптуру з нержавіючої сталі та складних модульних конструкцій під банери, на яких і розмістять портрети полеглих броварчан.

«Сама скульптура має назву «Деформація стану» та символізує збірний образ війни, що показує внутрішній світ людей, які без винятку зазнали певної деформації стану, але по -різному її переживають», – повідомив архітектор меморіального комплексу Михайло Деяк.

«Прапори вже виготовлені, також виготовили конструкції під банери. Самі банери будуть 1 метр на 1м 40 см. Якогось особливого проєкту не потрібно, бо монтаж конструкцій під банери не передбачає капітального будівництва», – повідомив Олег Іваненко.

Своєю чергою мер міста Ігор Сапожко запевнив присутніх, що КП «Бровари- Благоустрій» також розробляє свій проєкт щодо увіковічнення пам’яті Героїв і є цікаві пропозиції щодо облаштування меморіалів.

Наразі фахівці управління БЖКГІТ уже проводять зустрічі-консультації з родинами загиблих, вивчають різні пропозиції та обов’язково візьмуть проєкт, запропонований Іваненком, до розгляду, запевнив Сапожко.

Цікаво, який саме проєкт візьмуться втілювати в життя  і скільки він коштуватиме? Проте, як бачимо, вдячність та шану загиблим Героям громада може висловити і без навантаження на бюджет.

Читайте також:

Не стали на військовий облік: які ризики та покарання?
Суд над головною бухгалтеркою дитсадка «Червоні вітрила»: підсудна не визнає вини щодо розтрати понад 556 тис. грн бюджетних коштів
Від мобілізації до звільнення: які хвороби хребта дають право на відстрочку
У дитсадку «Джерельце», який реконструюють, змінилася конструкція будівлі – міський голова

Джерело: Трибуна – Бровари