У Броварах бювети під час відключення електроенергії не працюватимуть. Чому і що робити? | Трибуна

У Броварах бювети під час відключення електроенергії не працюватимуть. Чому і що робити? | Трибуна
5 Червня 2024, 20:04
Поділитися:

Сьогодні у полудень у центральній частині міста два бювети із трьох не працювали через відключення електроенергії – на бульв. Незалежності та в парку «Перемога».  А от на вул. Чорних Запорожців зібралось чимало охочих поповнити запаси води. Проте і біля непрацюючих бюветів лишались люди із ємностями в очікування відновлення роботи водогону від альтернативних джерел живлення. Та чи варто цього очікувати?

Бювет на бульв. Незалежності

«Від генераторів бювети працюватимуть тільки у випадку тотального блекауту.  Броварчанам варто пригадати, що в країні війна і через ворожі обстріли важка ситуація в енергосистемі, тож повинні мати вдома запас питної і технічної води хоча б на добу. Це має стати правилом», – прокоментував ситуацію директор КП «Броваритеплоенергія» Григорій Голубовський.

Він зазначив, що наразі відключення електроенергії непрогнозовані і хаотичні. Бювети закріплені за різними аварійно-ремонтними бригадами, які зайняті на інших важливих об’єктах, позаяк триває підготовка до наступного опалювального сезону. Також у цей час бригади можуть ліквідовувати аварійні ситуації в місті, відтак все залишати і терміново їхати підключати генератори для відновлення водопостачання в бювети, просто немає змоги.

Бювет у ПеремозіБювет у парку “Перемога”

«Люди мають звикнути набирати воду тоді, коли є світло. І обов’язково – із запасом. Наголошу, що насоси на водогонах під час відключення електроенергії працюють і подають воду у водопроводи багатоповерхівок до 5-го поверху. Тим, хто живе вище, потрібно мати про запас не тільки питну, а і технічну воду. Минулого блекауту так всі і робили, а зараз розслабились», – підсумував Голубовський.

Разом із тим комунальник акцентував увагу, що на випадок значного погіршення ситуації в енергетиці, всі бювети забезпечені альтернативними джерелами живлення, тож без питної води місто не залишиться.

Бювет на Чорних ЗапорожцівБювет на вул. Чорних Запорожців

Відтак мешканцям лишається лише відповідально ставитись до свого добробуту і запасатись на час відключення електроенергії не тільки пауербанками, а й технічною і питною водою.

Читайте також:

Питна вода в Броварах почистішає: що планують зробити на 1 млн грн

Ландшафтно-рекреаційну зону в 4-му мікрорайоні Броварів не розширюватимуть: виконком не підтримав петицію

Ефективне заощадження електроенергії: корисні поради для кожного

Мобілізація, тарифи та пенсії: основні зміни, що очікують українців із червня 2024 року

Джерело: Трибуна – Бровари