У Борисполі знову викинули на сміттєвий майданчик декоративних тварин у клітках

У Борисполі знову викинули на сміттєвий майданчик декоративних тварин у клітках
30 Травня 2024, 22:45
Поділитися:

Про випадок жорстокого поводження із тваринами повідомила патрульна поліція Борисполя. За їх інформацією, 29 травня увечері на лінію 102 надійшло звернення від мешканки міста, яка розповіла, що у дворі багатоповерхового будинку, біля сміттєвих баків, вона виявила 4 клітки з декоративними пацюками. Хто саме залишив їх там, вона не бачила. 

Представники поліції прибули та місце та зв’язалися з Центром порятунку диких тварин у с. Чубинське та відвезли тварин туди. 

Сьогодні врятованих щурів центр передав під опіку волонтерки Мариси Даценко, яка спеціалізується на цих тваринах. До слова, центр порятунку зазначив, що стан щурів страшний: один із них гниє заживо, багато без очей, всі в покусах, а троє щурів з’їдені прямо в клітці. Після одужання тварин будуть прилаштовувати. 

На жаль, поліція не вказала адресу, за якою стався інцидент. І дарма — адже це вже другий подібний випадок за два останні роки. 

Так, аналогічна ситуація сталася 24 лютого 2022-го року, коли почалося повномасштабне вторгнення. Тоді до сміттєвих баків, що між будинком на вул. Момота, 44 та магазином «Фора» (вул. Момота, 42) невідомі винесли клітки з декоративними пацюками, мишами, хом’яками та кроликами. Клітки були відкриті, тому тварини розбіглися. Доки прибігли люди, щоб урятувати тварин, багатьох із них загризли безпритульні собаки та коти. У поліцію тоді не заявляли, адже у перший день воєнних дій вони навряд чи займалася б тваринами — всі пам’ятають, яка ситуація тоді була в місті. Мешканці розповіли, що у будинку на вул. Момота, 44 живе жінка, що займається розведенням декоративних тварин на продаж. Імовірно, саме вона й залишила тварин на сміттєвому майданчику, коли тікала з міста. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама