У Борисполі відзначили Всесвітній день здоров’я

image
12 Квітня 2023, 15:45
Поділитися:

З нагоди 75-річчя заснування Всесвітньої організації охорони здоров’я 7 квітня 2023 року в Бориспільській громаді організували проведення Всесвітнього дня здоров’я.

Більшість локацій Дня здоров’я були зосереджені на базі волонтерського центру «Перемога». У центральному залі проходив тригодинний тренінг з домедичної допомоги, який проводив кандидат медичних наук, тренер Червоного хреста України, медичний директор КНП «БМЦПМСД» (міська первинка) Євгеній Черенок. З початком повномасштабного вторгнення агресора такі тренінги набувають усе більшої популярності. У сусідньому залі розташувалися медичні майданчики.

Детально про захід «Вістям» розповіла начальник відділу охорони здоров’я Бориспільської міської ради Людмила Пасенко. «Всесвітній день здоров’я у Борисполі відзначається вперше, — повідомила керівник. — На тренінг з першої домедичної допомоги ми запропонували прийти соціальним працівникам Бориспільського міського територіального центру соціального обслуговування та працівникам реабілітаційної установи «Наш дім». Бо з контингентом людей, з якими вони працюють, можуть трапитися випадки, коли будуть потрібні такі навички. Звичайно, за три години навчитися неможливо. Ми вперше проводимо цей тренінг для такої категорії людей. Якщо буде запит, то заняття продовжуватимуться. Але дуже приємно, що серед слухачів є люди, які прийшли на тренінг самостійно. Це дуже важливо, що люди сьогодні хочуть отримати такі навички. Мабуть, вплинула ситуація в країні».

У Борисполі відзначили Всесвітній день здоров’я

Також Людмила Пасенко розповіла про медичні майданчики, які працювали паралельно з тренінгом. Зокрема, діти виготовляли обереги здоров’я для Збройних Сил України — торбинки і подушечки з травами. Майстер-клас із виготовлення оберегів здоров’я організувала громадська організація «Громада «Козацька варта». Консультації надавали медичні працівники Бориспільського міського центру первинної медико-санітарної допомоги — сімейні та дитячі лікарі. Представляла свою роботу Бориспільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування — презентувала багато новинок в області хірургії та нейрохірургії. КП «Аптека 24» організувало вимірювання тиску, рівню цукру в крові. Дуже потужно представив свої можливості Бориспільський стоматологічний центр. Вони залучили до презентації транснаціональну медичну фармацевтичну компанію «Глаксосміткляйн Україна» (GlaksoSmithKline Ukraine). Представники компанії приїхали зі своєю продукцією, консультували усіх із питань стоматології, презентували продукцію. КП «Бориспільська центральна аптека №24» організувала вимірювання рівня цукру в крові та артеріального тиску — у випадку виявлення проблем, рекомендували до спеціалістів якого профілю потрібно звернутися.

Другим майданчиком Всесвітнього дня здоров’я став Бориспільський академічний ліцей. Там було організовано лекцію провідного нутриціолога Олександри Спаської «Харчування та мозкова діяльність. Біохакінг як метод покращення когнітивних та психічних процесів».

У Борисполі відзначили Всесвітній день здоров’я

У Борисполі відзначили Всесвітній день здоров’я

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама