У Борисполі відкриють модельний офіс пробації

image
27 Березня 2022, 09:56
Поділитися:

У Борисполі планують зробити модельний офіс пробації. Про це повідомила «Вістям» Лідія Дрижакова, начальник Бориспільського районного відділу № 1 філії ДУ «Центр пробації» в м. Києві та Київській обл.
Вона розповіла, що нещодавно відбулася зустріч першого заступника директора Державної установи «Центр пробації» Олега Мельниченка із Бориспільським міським головою Володимиром Борисенком. Темою зустрічі стали наміри відкриття у Борисполі нового офісу пробації. Приміщення, яке зараз займає Бориспільський відділ пробації, знаходиться далеко від центру міста, на вулиці Броварській, 46. Натомість служба з контролю за покараннями потребує приміщення, що знаходилось би недалеко від суду. Якщо офіційний Бориспіль зможе віднайти для служби пробації приміщення із більш вдалим розташуванням, у Борисполі буде відкрито так званий модельний офіс пробації, восьмий в Україні, що працює з дотриманням усіх міжнародних стандартів роботи з правопорушниками. Аналогічний офіс, побудований за зразком таких установ у провідних європейських країнах, було відкрито у Білій Церкві — ним опікується посол Королівства Норвегії в Україні.
Модельні офіси пробації враховують сучасні архітектурні та організаційні рішення для підвищення ефективності роботи із засудженими, що відбувають покарання без позбавлення волі. Так, в них є окремі кімнати для індивідуальної та групової роботи, комфортно облаштована зона очікування, службові кабінети, що забезпечують захист персональних даних та інші засоби безпеки. Для клієнтів також передбачено інформаційні матеріали, що інформують про пробацію, історії успіху інших засуджених, послуги, які надають партнерські організації.
«Зараз робиться акцент на ресоціалізацію засуджених, на їх повернення у суспільство та громаду. Підтримка та розуміння такої політики органами місцевого самоврядування стане одним із кроків до створення у Борисполі безпечного та комфортного для життя середовища», — зазначила Лідія Дрижакова.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама