У Борисполі відкриється готель для тварин

image
6 Серпня 2019, 16:06
Поділитися:

Фото Сергій Марченко

Притулок для тварин, що на вул. Гоголя, 63, майже готовий прийняти чотирилапих. Фактично, роботи на об’єкті були закінчені давно — проблема була із підключенням до електромереж. Майже рік її не могли вирішити.

Із зміною керівництва Київської ОДА питання із електропостачанням притулку в Борисполі вдалося зрушити з місця. Зараз, за словами міського голови Анатолія Федорчука, проблема врегульована на 90%. Останній крок, який залишився — прийняти Програму контролю утримання та розмноження домашніх і безпритульних тварин у Борисполі, що дозволить виділяти фінансування із міського бюджету на потреби притулку.

Відповідний документ був розроблений та направлений на розгляд виконавчого комітету Бориспільської міськради 22 липня. Але громадські активісти зажадали обговорення. Зустріч відбулась за кілька днів, де всі проблемні моменти узгодили. 29 липня Програма була затверджена виконкомом.

Деталі Програми

Згідно із документом, який розрахований на 2019-2025 роки, передбачається фінансування системи обліку домашніх та безпритульних тварин, біостерилізації тварин, забезпечення засобами ідентифікації (маркування) безпритульних тварин, які будуть тимчасово під опікою, придбання обладнання для утримання безпритульних тварин. А також виготовлення та розміщення соціальної реклами (інформаційних носіїв, стендів, листівок, відео та аудіо роликів) для пропаганди гуманного ставлення до безпритульних тварин.

Загальний обсяг фінансування, згідно із програмою, — 4 млн 760 тис. грн. Це до 2025 року.

За словами міських чиновників, реалізація Програми дозволить зменшити чисельність безпритульних тварин в місті, завдяки контролю над їх популяцією. А головне — дасть старт роботі притулку.

Процес пішов

30 липня на сесії Бориспільської міської ради виділено 2 млн грн на закупівлю обладнання для притулку.

«Потрібні шафи, котел і спеціальні медичні столи. Функціонування притулку — для нас новий виклик. Дякую громадським організаціям, які надають консультативну допомогу», — констатує Анатолій Федорчук.

Чи вистачить виділених коштів на роботу притулку? Не факт. Але, можливо, надаватимуться платні послуги: стерилізація домашніх улюбленців, ветеринарна допомога, послуги готелю для чотирилапих. Загалом, головна мета влади — перевести притулок на самофінансування.

«Важливо, аби притулок не став тягарем для міського бюджету. Тому потрібна підтримка депутатського корпусу, громади, активістів. Адже силами комунальників міста такий проект не витягнемо», — зауважує міський голова.

Загалом, притулок може прийняти до 150 собак та котів. Для них є зручні вольєри, також окремі кімнати для операцій, стерилізації, ізолятор для хворих тварин.

Міський голова не назвав терміни відкриття притулку, але запевнив — чекати недовго.

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама