У Борисполі та селах громади створять консультаційні пункти з питань цивільного захисту

image
21 Березня 2024, 18:06
Поділитися:

У Борисполі та старостинських округах створять консультаційні пункти з питань цивільного захисту непрацюючого населення. Відповідне рішення прийняв виконавчий комітет Бориспільської міської ради 18 березня. Передбачається, що пункти вестимуть просвітницьку та інформаційну роботу з непрацюючим населенням щодо питань захисту та дій у надзвичайних ситуаціях, у тому числі пожежах. Опорним консультаційним пунктом у Борисполі стане КП «Керуюча компанія «Мій дім — Бориспіль». Відповідальним за його роботу призначено виконуючого обов’язки директора Володимира Палінку. За роботу пунктів у селах відповідатимуть старости. Всі вони вже пройшли відповідне навчання — викладав курс Вадим Драпей, заступник керівника Броварських курсів ЦЗ та БЖД.

Приміщення для консультаційних пунктів мають обладнати стендами та укомплектувати наочними засобами. 

Передбачається, що навчання незайнятого населення буде здійснюватися шляхом самостійного вивчення матеріалів посібників, пам’яток, іншого друкованого навчально-інформаційного матеріалу. Всі необхідні паперові матеріали, журнали та пам’ятки будуть надані відділом з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення.

Прийняте рішення «Вістям» прокоментувала заступник начальника відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Юлія Буряк. За її словами, працюючі мешканці громади проходять навчання з цивільного захисту на базі своїх підприємств та організацій, а непрацюючі громадяни такої змоги не мають, саме для них і створюються консультаційні пункти.  

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама