У Борисполі розшукують двох єнотів

У Борисполі розшукують двох єнотів
24 Жовтня 2022, 10:59
Поділитися:

Нещодавно на сторінці служби Kyiv Animal Rescue Group, яка займається порятунком домашніх та диких тварин, що потрапили в біду, з’явилася інформація про рятувальну операцію єнотів у Борисполі. Так, служба повідомила, що «агресивних єнотів» зняли з дерева, та вони одразу ж утекли в невідомому напрямку.

Прозорості ситуації надав бориспілець Сергій Свідро. У коментарях до обговорення випадку на Фейсбук сторінці «Мій Бориспіль» він зазначив, що єноти належать організації, в якій він працює (Гостинний двір «Бармаглот» на вул. Київський Шлях, 164Б — ред.). Чоловік повідомив, що єноти загубилися ще 24 вересня, їх загнали далеко від місця помешкання собаки. За свідченнями очевидців, представники служби спиляли гілку дерева, на якій сиділи тварини, і ті, впавши на землю, знову втекли. Це відбувалося на вул. Пречистенській (колишня Панфілова). Єноти досі не знайдені. 

Єноти — всеїдні хижаки, їх раціон харчування подібний до людського, адже вони можуть їсти м’ясо, овочі, фрукти, горіхи тощо. У дикій природі полюють на дрібних гризунів та птахів. Добре переносять холод. Дикі єноти часто живуть неподалік людей та можуть виявитися «гостями» на найближчому смітнику. Бориспільські «втікачі» не агресивні, тому, якщо ви виявите їх поряд зі своїм будинком, не проганяйте та не лякайте тварин, а зателефонуйте до ЦСАТ (Центр стерилізації та адопції) або напишіть про знахідку у групах міста в соціальних мережах.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама