У Борисполі оновлять систему оповіщення

image
31 Січня 2020, 16:13
Поділитися:

Нова система оповіщення населення у випадку надзвичайних ситуацій охоплюватиме весь Бориспіль. Нині тільки на відрізку від парку до вулиці Бежівка є гучномовці; сирени на котельних в районі УМБ-17 неефективні, дротовий телефонний зв’язок своє віджив.

На засіданні виконавчого комітету Бориспільської міської ради 26 січня обговорювалося питання про схвалення змін до цільової Програми розвитку цивільного захисту населення і територій міста Бориспіль від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2018-2020 роки.

Зміни стосуються створення нової системи централізованого оповіщення у випадку надзвичайних ситуацій. Перший заступник міського голови Микола Корнійчук повідомив, що стара система, побудована в 60-х роках, працювала через Укртелеком, пункт управління розташований у райвідділі поліції і своєї функції не виконує. Також він зазначив, що Кодексом цивільного захисту України передбачено, що забезпечення оповіщення та інформування населення про загрозу і виникнення надзвичайних ситуацій належить до повноважень органів місцевого самоврядування.

Відповідно до Кодексу цивільного захисту та рішення Київської ОДА у Борисполі розроблено проект нового будівництва місцевої автоматизованої системи оповіщення, яка входить в єдину систему Київської області.

Оповіщення відбуватиметься з використанням телекомунікаційних мереж загального користування, у тому числі радіотелефонного, стільникового зв’язку. Територію міста на відкритому просторі покриватимуть дев’ять гучномовців, вони будуть встановлені в школах, дитсадках тощо. Уже виготовлено робочий проект, який пройшов експертизу. Ціна питання — 1 млн 551 тис. 260 грн.

Під час обговорення розгорілася дискусія, чи можна замінити запропоновану систему оповіщення на повідомлення у мережі Фейсбук чи інформацією через смс.

Зупинилися на тому, що системі оповіщення, яка пропонувалася до розгляду на виконкомі, в законодавстві не існує альтернативи. Питання виділення коштів має розглядатися окремо. Зміни до програми підтримали.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама