У Борисполі найкраще дитяче харчування в освітніх закладах

image
23 Грудня 2019, 16:32
Поділитися:

Про це на плановій нараді 23 грудня повідомив Бориспільський міський голова Анатолій Федорчук.

Мер розповів, що 18 грудня в Ірпені відбувся форум «Якісне харчування – здорова дитина», де одним із ключових питань була реформа шкільного харчування. Голова КОДА Олексій Чернишов заявив, що це є однією з важливих змін, які впроваджуються в українські школи.

«Представникам Борисполя запропонували поділитися досвідом організації дитячого харчування. Приємно, що наше місто було визнано найкращим в цій сфері», — поділився Федорчук.

За його словами, шкільні заклади харчування працюють за системою кухаря Клопотенка.

«Коли впроваджували систему Клопотенка, були проблеми з професійними кухарями. Щоб зберегти кадри, фахівцям доплачують 100% премії з міського бюджету», — уточнювалося на нараді.

Заступник міського голови Людмила Пасенко поінформувала, що якісне харчування в закладах освіти міста обійшлося міському бюджету в 33 млн 406 тис. грн.

За словами начальника управління освіти та науки Тетяни Павленко, йдеться не лише про якісні продукти і фаховість кухарів, а й виділення коштів на допомогу батькам для оплати за харчування.

Наприклад, в Борисполі в шкільних закладах 50% вартості харчування сплачують батьки, 50% — міська влада. У садочках – 60% сплачують батьки, 40% — із міського бюджету. У м. Буча в школах батьки сплачують за харчування 100%, в ДНЗ – 90%, а 10% відшкодовується з міського бюджету.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама