«У Борисполі чисте повітря». Офіційний Бориспіль спростував антирейтинг «НВ»

image
12 Грудня 2019, 15:36
Поділитися:

9 грудня журнал «НВ» опублікував топ-10 точок Києва та його передмість із найбільш забрудненим повітрям. Місто Бориспіль у списку найзабрудненіших населених пунктів. «Вісті» отримали офіційні дані про стан повітря в місті  від департаменту екології та природніх ресурсів Київської ОДА.

Дані про забруднення в російськомовному друкованому щотижневому суспільно-політичному журналі «НВ» було використано згідно із зафіксованими показниками екологічного боту SaveEkoBot (перший в Україні екологічний бот для моніторингу інформації про дозвільні документи та процедури промислових та інших забруднювачів довкілля). Рейтинг складався на основі кількості годин забрудненості повітря, коли шкідливі речовини в ньому перевищували допустимий рівень. Стеження проводилися  протягом 48 годин із 21.00 01 грудня до 20.00 03 грудня.

Оприлюднені «НВ» рейтинги:

У рейтингу найбруднішого повітря області лідирує Київ (Шевченківський район вул. Салютна).
Друге місце зайняв Бориспіль, де повітря було забрудненим протягом 26 годин. Фіксація вимірів шкідливих речовин проводилася на вул. Шевченка, 145/1 та 165а.
Третє місце у столиці – йдеться про найпопулярніше місце — Майдан Незалежності. Також до рейтингу увійшли міста Ірпінь, Тарасівка та Чабани.

Спростування рейтингів Борисполем

За словами заступника Бориспільського міського голови Миколи Корнійчука, рівень забрудненості повітря в місті відповідає всім нормам.

«У Борисполі повітря чисте, такі дані ми регулярно отримуємо із станції спостереження, що розташована на території виконавчого комітету міськради», — запевнив Корнійчук та надав документ за підписом заступника директора департаменту екології та природних ресурсів КОДА Ганни Ткаліч, а саме протокол департаменту охорони здоров’я Київської ОДА.

У документі зафіксовано дані дослідження якості атмосферного повітря за даними станції. Дослідження проводилися в період із 02 по 08 грудня 2019 року. Гранично допустима концентрація забруднення повітря за показниками СО (чадний газ), NO2 (діоксин азоту) та SO2 (діоксин сірки) за час дослідження жодного разу не перевищувала допустимих норм, а  в більшості випадків навіть не була виявленою.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама