У Борисполі безкарно діють наркоторговці

image
23 Травня 2019, 16:08
Поділитися:

Про це на травневій сесії міської ради заявив активіст та член ГО Сектор Безпеки  Роман Заєць. Він оприлюднив заяву щодо розповсюдження у Борисполі  наркотичних та психотропних речовин через «закладки».

За словами Зайця,  місця схову наркотиків злочинці повідомляють у зашифрованих повідомленнях  фарбою на огорожах, зупинках, стінах будинків тощо.

«Надписи здаються незрозумілими, але інформативними для тих, хто хоче придбати наркотики. Я з колегами здійснюю нічне патрулювання міста, і помітив зростання кількості наркозалежних серед молоді. У місті, де чи не під кожним кущем можна знайти «закладку», не можна почуватися у безпеці», — сказав Роман Заєць.

Тому активісти за свій кошт та у вільний час замальовують надписи  каналів розповсюдження заборонених речовин. «Така боротьба не може проводитися лише на волонтерських засадах. Ми не встигаємо зафарбовувати. У місті є система відео нагляду, дільничні та патрульні поліцейські, але не було затримано жодного злочинця, який робить ці написи», — підкреслив виступаючий і закликав владу міста не залишатися осторонь і не перекладати вирішення питання на плечі ентузіастів. 

Активісти пропонують зібрати круглий стіл із представниками влади та поліції і розробити план дій та визначити ресурси та можливості для запобігання розповсюдженню наркотичних речовин.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама