У Бориспільському ліцеї «Патріот» будують нове протирадіаційне укриття

image
9 Листопада 2023, 15:47
Поділитися:

У Борисполі на території ліцею «Патріот» зводять нову захисну споруду цивільного захисту. Будівництво виконують за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, замовником робіт є КОВА.

Уже виконали земляні роботи, залили бетоном фундамент, наразі проводяться роботи щодо облаштування каркасу стін з арматури. Здійснити будівельні роботи заплановано протягом 10 місяців.

Загалом в укритті передбачено звести монолітні залізобетонні стіни, виконати гідроізоляцію, утеплення, зовнішнє і внутрішнє оздоблення приміщень. Також під’єднати водопостачання і каналізацію, встановити системи опалення, вентиляції та кондиціювання повітря. Відповідно, там розташують індивідуальний тепловий пункт, приміщення електрощитової та фільтровентиляційне приміщення.

Крім того, у сховищі облаштують ігрове приміщення, окремі санвузли для всіх груп дітей, душові, приміщення для зберігання забрудненого верхнього одягу, медичний кабінет, овочесховище та буфетну з можливістю підігріву їжі, а також сходи із пандусом.

У ліцеї навчаються 970 дітей, працюють гуртки і спортивні секції. На сьогодні в закладі освіти функцію укриття виконує пристосоване приміщення, яке може вмістити лише 230 учнів. Частина учнів користуються сховищем, яке розташоване неподалік ліцею.

Захисна споруда загальною площею 873,31 м² зможе вмістити 500 осіб. Нове будівництво протирадіаційного укриття подвійного призначення дозволить організувати в ліцеї позмінне навчання в очному форматі.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація