У боксерському турнірі “Молодь Переяславщини” взяли участь 27 команд з України та Німеччини

image
26 Березня 2019, 16:36
Поділитися:

Автор Visnik, Опубліковано: Березень 26th, 2019

Учасників турніру вітає декан факультету фізичного виховання Віктор Куйбіда

22-24 березня в актовій залі Переяслав-Хмельницького педагогічного університету імені Г.Сковороди відбувся міжнародний турнір з боксу  “Молодь Переяславщини” серед юніорів (2003/2004 р.н), юнаків (2005/2006 р.н.) і молоді (до 22 років). У змаганні взяли участь 194 спортсмени (27 команд) із різних областей України та Німеччини.

У п’ятницю відбулося офіційне  відкриття турніру, у ході якого учасників привітали голова Київської обласної федерації боксу Костянтин Калашніков, керівництво міста й району.

Після цього розпочалися поєдинки. Спортсменів підтримувала майже вщерть заповнена зала. Наступного дня  відбулися півфінали, а в неділю – фінальні бої та церемонія нагородження.

Переяславець Артур Прохоренко (ліворуч) переміг Артура Давиденка з Ніжина

Переяслав на турнірі представляли сімнадцять боксерів. Вісім із 14 вихованців тренера Ігоря Юрченка здобули золоті нагороди. Переможцями у своїх вікових та вагових  категоріях стали: Назар Чупрун, Сергій Боровик, Назар Олійник, Владислав Луценко, Сергій Обертій, Кіріл Калмиков, Костянтин Кузьменко, Юрій Ващенко. Серед вихованців тренера Олександра Смірнова найкраще виступив Гліб Смірнов, здобувши 2 місце.

Вдалим видався турнір і для німецьких спортсменів. Загалом із Німеччини приїхало  дві команди: шість боксерів і два тренери зі Штутгарта (земля Баден-Вюртемберг) і троє боксерів і два тренери з Баварії.  П’ять спортсменів здобули найвищі нагороди. Серед переможців – брати Деніс і Даніель Балко зі Штутгарта.  Їхній тато-тренер 41-річний Алекс Балко (Олександр Балько) – уродженець Києва.

– Мій батько українець, а мама німкеня – Кох. Ми виїхали до Німеччини в 1989 році. У Києві живуть наші родичі по лінії бабусі, з якими ми спілкуємося, – розповів Алекс Балко російською. – Я пізно прийшов у бокс – у 27 років. До цього грав у футбол. Як боксер виступав на рівні області. Минулого року  на чемпіонаті з боксу в Ірландії ми познайомилися з тренером зі Славутича Ігорем Глущенком, почали співпрацювати. Він запросив нас на турнір у Переяслав. Незабаром команда боксерів з Київської області приїде до нас у Німеччину на спільні тренування.

Алекс Балко (праворуч) готує до поєдинка сина Деніса (Denis Balko)

Німецьких гостей розмістили на базі дитячого табору “Славутич”. Алекс Балко відзначив хороші умови проживання.

Добре спілкується російською і 13-річний Йоган (Іван) з німецького міста Гайльбронн (земля Баден-Вюртемберг). Навчається в місцевій гімназії, три роки займається боксом. Він триразовий чемпіон Баден-Вюртемберга, бронзовий призер чемпіонату Німеччини серед кадетів (три раунди по дві хвилини). Зазначив, що добре знає російську, бо його батьки з  Казахстану.

Переможців і призерів турніру нагородили статуетками, медалями і грамотами від відділу з питань фізкультури, молоді та спорту виконавчого комітету міської ради.

Спеціальний приз від міського голови Тараса Костіна – боксерські рукавиці з автографом народного депутата Артура Палатного – отримав Артем Оболоник з Броварів, який переміг трьох спортсменів-призерів чемпіонатів України.  “За кращу техніку” відзначили Сергія Артеменка з Борисполя, “за волю до перемоги” – Олександра Дуня, теж бориспільчанина. “Відкриттям турніру” стала Інна Супруненко з Броварів.

Звання “професор боксу” і відповідний приз (шкіряний портфель) отримав головний суддя змагань – суддя національної категорії, заслужений тренер України, заслужений працівник фізичної культури і спорту України, майстер спорту СРСР Едуард Виноградов (76 років).

Змагання з боксу «Молодь Переяславщини» відбулися за підтримки голови Переяслав-Хмельницької РДА Юрія Клименка, міського голови Тараса Костіна, Переяслав-Хмельницької районної ради, федерації боксу Київської області та меценатів: керівника “Укрпромпостач-95” Сергія Доброскока, керівника СГ «Альта» Василя Григоренка, керівника ТОВ «Саланг-Агро» Ігоря Колихалова, керівника ПП «Земля Переяславщини» Олександра Яреми, керівника ПП «Соснова» Юрія Павлушка, керівника ПП «Строкова-Агро» Володимира Яреми.

Юлія Строчинська

Фото автора

Джерело: Вісник Переяславщини