У Білій Церкві зменшилась кількість безпритульних собак

image
9 Серпня 2019, 11:37
Поділитися:

Цьогоріч цей підрахунок проходив три дні з 5 по 7 серпня, він є більш точним, оскільки було залучено більшу кількість волонтерів, а саме 29 чоловік, а отже охоплено більшу територію міста. Оскільки, це не перший підрахунок, в цьому році працівники Департаменту житлово-комунального господарства мали змогу перевірити ефективність заходів, впроваджених в минулі роки.

На сьогодні в місті загальна кількість безпритульних собак складає 1079 особин. Спостерігається позитивна динаміка в частині зменшення кількість безпритульних тварин в приватному секторі. Крім того, приблизно на 10% збільшилась кількість стерилізованих тварин у порівнянні з минулим роком. Варто зазначити, що є багато тварин, які є стерилізовані та вакциновані, але без бірок. Як пояснили мешканці, вони їх знімають для того, щоб бірка не заважала собаці. Хочемо наголосити, що не варто цього робити оскільки в таких випадках по декілька разів відловлюють одних й тих самих тварин. Крім того, не можливо проконтролювати вчасну ревакцинацію таких тварин від сказу.

Рівень свідомості білоцерківців, щодо безпритульних тварин значно підвищився. Це яскраво видно по ситуації у міських промислових зонах. Працівники підприємств більш відповідально ставляться до собак на їх території, вони звертаються в департамент і таких тварин стерилізують і вакцинують. Після цьогорічного підрахунку визначено території, де є найбільша проблема зі скупченнями нестерилізованих тварин. В основному це гаражні кооперативи, а також райони вулиць Василя Симоненка (колишня Калініна), Глиняна та Сухоярська тут йде велике наповнення приплоду, тож на ці райони буде звернено увагу і спрямовано роботу зі стерилізації тварин в найближчий час.

Джерело: Новости Білої Церкви