У Білій Церкві запрацював регіональний офіс «Зроблено в Україні»

У Білій Церкві запрацював регіональний офіс «Зроблено в Україні»
24 Вересня 2024, 16:43
Поділитися:

Головна  /  У Білій Церкві запрацював регіональний офіс «Зроблено в Україні»

|  24. 09. 2024

24 вересня в Білій Церкві, в приміщенні Білоцерківської філії Київського обласного центру зайнятості відбулося відкриття офісу «Зроблено в Україні» для підтримки мікро- та малого бізнесу Київщини. Це вже другий офіс, який діятиме в області — перший почав роботу у червні в Обухові.

Фахівці офісу надаватимуть практичну допомогу в написанні бізнес-планів, оформленні документів для участі в грантових програмах у рамках урядового проєкту єРобота, серед яких найпопулярнішими є програми «Власна справа» та «Грант для ветеранів/ветеранок та їх подружжя», консультації щодо можливостей отримання ваучера на навчання, компенсацій за працевлаштування безробітних, внутрішньо переміщених осіб, учасників бойових дій, за облаштування робочих місць для працівників з інвалідністю тощо.

Відкриття нового офісу відбулося за участі представників органів місцевої влади, роботодавців та грантоотримувачів району.

Заступник Білоцерківського міського голови Василь Морський під час заходу наголосив, що відкриття офісу «Зроблено в Україні» є актуальним для нашої громади, адже місцевою владою впроваджується низка проєктів, спрямованих на розвиток підприємництва, в тому числі завдяки співпраці з державними органами, із залученням грантових коштів від міжнародних донорів тощо. Також відмітив, що після повномасштабного вторгнення кількість суб’єктів господарювання на території громади значно зросла, і їм необхідні програми підтримки.

Підприємці, які скористалися мікрогрантом за програмою «Власна справа», поділилися своїм досвідом підприємницької діяльності. Зокрема, це Анна Павлусь, дизайнерка на кріслі колісному, яка створила власний бренд адаптивного одягу та завдяки гранту придбала обладнання для майстерні. Підприємець із досвідом, власник мережі кав’ярень в Білій Церкві Максим Гайдученко планує масштабування бізнесу завдяки компенсаційним програмам служби зайнятості. Директор одного з приватних підприємств Дмитро Шевченко завдяки гранту налагодив виробництво металевих дверей, планує скористатись можливостями навчальних програм для підготовки кадрів для свого підприємства.

Варто відмітити, що всі послуги фахівців «Зроблено в Україні» є безкоштовними.

У заході взяли участь: директор департаменту економіки Київської ОВА Наталія Погребна, заступник директора Державного центру зайнятості Валентина Рибалко, директор Київського обласного центру зайнятості, директор Білоцерківської філії Київського обласного центру зайнятості Наталія Філіцька, представники регіональних філій Київського обласного центру зайнятості, банківських установ, працівники офісу «Зроблено в Україні», приватні підприємці, журналісти та ін.

ФОТО

Джерело: Біла Церква – офіційний сайт