У Білій Церкві відбувається турнір з вільної боротьби

image
26 Листопада 2021, 12:52
Поділитися:

Головна  /  У Білій Церкві відбувається турнір з вільної боротьби

|  26. 11. 2021

Біла Церква вчергове підтвердила статус спортивного міста,  яке підтримує та всіляко розвиває різноманітні види спорту.

26 листопада у нас відбувся традиційний Всеукраїнський турнір з вільної боротьби серед кадетів на призи триразового Олімпійського чемпіона Олександра Медведя.

 Хоча пандемія й  внесла певні обмеження і в цьому році до нас не завітали борці з-за кордону, змагання були не менш видовищними.

Боротися за перемогу до Білої Церкви приїхало близько 100 спортсменів з усіх куточків України –  з таких міст: Київ, Боярка, Українка, Обухів, Богуслав, Бориспіль, Лубни, Одеса, Южне, Черкаси, Тальне. Кращі  серед кращих борці та борчині 14-15 років представляли 12 команд, серед яких й команда борців з Білої Церкви, а це – вихованці ДЮСШ  «Богатир» та «Олімп» і  Київського обласного спортивного ліцею.

Головним суддею змагань виступив Олександр Мазуркевич.

Привітали молодих спортсменів та побажали високих спортивних досягнень

удачі, енергії, гідних суперників та перемог заступник міського голови Катерина Возненко, начальник управляння молоді  та спорту Олексій Копишинський, заступник голови Київського обласного відділення Національного олімпійського комітету України Володимир Корнієнко та інші почесні гості.

На змаганнях були присутні племінники нашого славетного земляка Олександра Медведя – Павло та Мирослав  Царенки.

Турнір на призи нашого земляка Олександра Медведя – це школа виховання мужніх людей, в подальшому відомих уславлених українських борців вільного стилю. Бажаємо перемоги найсильнішим!

Варто наголосити, що Олександр Медведь народився 16 вересня 1937 року у місті Біла Церква. З 17 років розпочав заняття спортом у секції вільної боротьби. Після закінчення служби в армії, з 1959 по 1961 рік Олександр вчився у школі тренерів.  У 1961 році вступив до Білоруського державного інституту фізичної культури.

Олександр Медведь – триразовий олімпійський чемпіон (Токіо 1964 рік, Мехіко 1968 рік  Мюнхен 1972 рік), семиразовий чемпіон Cвіту, триразовий чемпіон Європи, дев’ятиразовий чемпіон СССР, багаторазовий  переможець спартакіад народів СССР.

За видатні досягнення в спорті, активну громадську діяльність Олександр Васильович нагороджений  чисельними відзнаками, зокрема двома орденами “Знак  Пошани”, є володарем срібного ордена Міжнародного Олімпійського комітету і призу “За шляхетність у спорті”, заснованого міжнародною організацією ЮНЕСКО. Визнаний кращим борцем ХХ століття, є Почесним  громадянином  міста Біла Церква.

Перемога у турнірі на призи О.Медведя – вагомий крок на шляху до визнання!

Фотогалерея

Джерело: Біла Церква – офіційний сайт