У Білій Церкві у квітні розпочинають роботу інспектори з паркування

image
4 Квітня 2023, 19:29
Поділитися:

4 квітня 2023 г. 19:20

Від квітня 2023 року у Білій Церкві, подібно до Києва та деяких інших міст, працюватимуть інспектори з паркування. Вони виявлятимуть і фіксуватимуть порушення правил паркування, щоб винних притягнути до відповідальності (зараз це штраф). Спершу білоцерківські інспектори працюватимуть в режимі попередження та роз’яснення.

Про цеKВ стало відомо з повідомлення на Офіційному сайті Білої Церкви.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“У Білій Церкві (…) запроваджується нова система роботи з порушниками ПДР у частині зупинки і стоянки транспортних засобів. Зазначену роботу виконуватимуть інспектори з паркування”, – сказано в повідомленні.

Ці інспектори, які розпочнуть роботу в згаданому місті у квітні, покликані контролювати – чи дотримується законодавство у сфері паркування, фіксувати порушення правил зупинки, стоянки, паркування у режимі фотозйомки (відеозапису) та притягати винних осіб до відповідальності за порушення законодавства.

Інспектори з паркування наразі працюють у столиці (з 2019 року), а також у Чернівцях, Івано-Франківську, Дніпрі. Планується, що такі інспектори з’являться у Борисполі.

“За порушення правил паркування передбачено накладення штрафу згідно із Законодавством України до 680 грн”, – нагадали в Білоцерківській мерії й додали, що певний час інспектори працюватимуть в режимі попередження та роз’яснення.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Підставою для притягнення власника транспортного засобу до відповідальності з боку інспектора є:

паркування та стоянка під знаками;

стоянка на газонах;

зупинка в місцях виїзду з прилеглих територіях;

зупинка на пішохідних переходах;

зупинка на перехрестях;

зупинка на посадкових майданчиках для маршрутних транспортних засобів;

стоянка на тротуарах;

зупинка в місцях виконання дорожніх робіт;

штрафу підлягає авто зупинка чи стоянка якого створює перешкоду дорожнього руху або загрозу безпеці руху.

Кошти за сплачені штрафи надходитимуть до місцевого бюджету.

Як інформувалаKВ, у столиці оплату паркування на майданчиках КП “Київтранспарксервіс” тимчасово призупинено до завершення юридичних процедур, пов’язаних із оновленням договорів. Зміни будуть відображені у додатку “Київ Цифровий”.

Напередодні згадане КП провело тендер на закупівлю на фінансові послуги зі здійснення прийому платежів за паркування транспортних засобів у столиці. Відкриті торги, що відбулися 3 квітня, визначать переможця, який буде надавати столичній службі паркування послуги до кінця року.

Читайте: “Київтранспарксервіс” заплатить 5,73 млн гривень за обробку парковочних платежів

Фото: з відкритих джерел

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона