У Білій Церкві проведуть «Міжнародний симпозіум скульптури»

image
15 Березня 2019, 15:27
Поділитися:

У Білій Церкві проведуть «Міжнародний симпозіум скульптури». На реконструйованому бульварі Олександрійський планують створити Бульвар Сучасної Скульптури.
Як повідомляє прес-служба Білоцерківської міської ради, наразі ведуться перемовини щодо участі у фестивалі скульпторів із Мадриду, Люксембургу та трьох скульпторів  із України. 
Протягом двох тижнів митці створюватимуть скульптури у сучасному стилі з металу на тему: «Взаємодія».  Їх подальше остаточне розміщення буде визначено після завершення фестивалю.

Найцікавіше, що створення усіх скульптур відбуватиметься прямо на очах білоцерківців та гостей міста. І є ще однією родзинкою стане те, що скульптури мають «заговорити». Таким чином Біла Церква стане першим в Україні й одинадцятим у світі містом з подібною дивиною.
У період проведення Симпозіуму організують кінопокази про сучасну скульптуру, лекції, дискусії та зустрічі зі скульпторами, дитячі розвиваючі програми. Таким чином, білоцерківці та гості міста зможуть розширити свої знання про сучасні скульптури і відчуті себе учасниками процесу створення арт-об’єктів, що прикрасять улюблене місто.
Ініціаторами проведення проекту стали мистецтвознавці та активістки Валерія Голоскокова та Анна Лєдєнєва. Саме вони запропонували  ідею, завдяки якій Біла Церква може стати більш привабливою для туристів та інвесторів.
Будьте постійно у курсі подій, якими живе Біла Церква, – підписуйтесь на канал 04563.com.ua у Telegram та Facebook!  
 
 
Джерело: 04563.com.ua

Джерело: Новости Білої Церкви