У Білій Церкві підсилюється робота у напрямку енергозбереження

image
26 Квітня 2019, 13:54
Поділитися:

Головна  /  У Білій Церкві підсилюється робота у напрямку енергозбереження

|  26. 04. 2019

26 квітня Білоцерківський міський голова Геннадій Дикий від імені виконавчого комітету Білоцерківської міської ради  підписав меморандум про співробітництво з головою Громадської організації «Зелена Смуга» Олександром Куклишиним.

Сторони, згідно із меморандумом, впроваджуватимуть та розвиватимуть співпрацю у галузі енергетики та енергозбереження, охорони навколишнього природного середовища, інтеграції України до Європейського Союзу для сталого розвитку країни.

Передбачається, що основною формою реалізації положень даного документу буде проведення  заходів щодо інформування громадськості, підприємств, установ та організацій різних форм власності про можливості запровадження енергозберігаючих технологій та про ефективну  діяльність в сфері охорони навколишнього природного середовища. Для громадян буде проведено роз’яснювальну кампанію, розроблено спеціальні інформаційні бюлетені з описом можливостей тощо.

Зокрема, в рамках проекту можуть бути організовані різноманітні наукові конференції та науково-практичні семінари, симпозіуми, майстер класи тощо. Крім того, Громадською організацією «Зелена Смуга» залучатимуться   до співпраці треті особи, зокрема, представники міністерств, вищих навчальних закладів, наукових установ, державних підприємств та інших міжнародних, громадських неурядових організації. Здійснюватиметься обмін досвідом, в т.ч. й з іноземними колегами та організаціями з метою збирання інформації, проведення аналізу, узагальнення, обговорення та практичного використання кращих напрацювань в сфері енергетики. Організовуватимуться і проводитимуться заходи з підвищення кваліфікації, семінари, робочі наради, громадські слухання, виставки, міжнародні зустрічі за участю науковців, експертів, фахівців та інших зацікавлених осіб та ін.

 Голова Громадської організації «Зелена Смуга» Олександр Куклишин зауважив, що для підвищення мотивації щодо впровадження енергоефективних технологій в муніципальних приміщеннях, навчальних, медичних та житлових будівлях міст, даною громадською організацією планується розміщення в Білій Церкві шоу рума, в якому презентуватимуться кращі енергоефективні технології  міст Європейського Союзу.

У шоу румі планується формування сучасної національної платформи з обміну досвідом у взаємодії з Посольством Австрії в Україні, Посольством Швеції в Україні, Посольством Швейцарії в Україні, Посольством Норвегії в Україні, Посольством Польщі в Україні, а також за підтримки Фонду Родини Богдана Гаврилишина та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Олександр Куклишин: «Я знаю, що у Білій Церкві проводиться багато заходів щодо напрямку запровадження енергоефективності. Сподівають наш спільний досвід буде прикладом для інших міст України і ми зможемо залучити підтримку й фінансування якомога більшої кількості закордонних партнерів».  

 Міський голова Геннадій Дикий зауважив, що Біла Церква зацікавлена в запроваджені  різноманітних проектів у даному напрямку, місто має  високий рейтинг кредитоспроможності, тому готове до залучення фінансової підтримки як іноземних, так і українських організацій,  аби максимально переходити на енергозберігаючі технології.

 Присутні обговорили можливі проекти, які могли б бути реалізовані в місті при мінімальних вкладанні мінімальних ресурсів: реалізація пішохідно-велосипедної інфраструктури, запровадження утеплення приміщень, встановлення ІТП у будівлях, повна заміна ламп розжарювання на вуличному освітленні,  реконструкції мережі ТЕЦ-місто та ін.

 На заході були присутні заступник міського голови Анатолій Кравець, заступник директора департаменту житлово-комунального господарства міської ради  Альона Колотницька, начальник відділу енергоефективності міської ради Василь Морський, директор КП «Агенція стратегічного розвитку» Олександр Прилуцький. 

Фотогалерея

Джерело: Біла Церква – офіційний сайт