У березні 57% підприємств Київщини працювали на майже повну, повну або навіть вищу потужність порівняно з довоєнним періодом – опитування бізнесу

image
2 Травня 2023, 12:20
Поділитися:

У березні 57% підприємств Київської області працювали на майже повну, повну або навіть вищу потужність порівняно з довоєнним періодом. Такі результати одинадцятого опитування представників бізнесу області, що проводиться щомісячно Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій разом із Департаментом економіки Київської ОВА.

Основні результати опитування, проведеного в березні 2023 року:

  • У регіоні два місяці поспіль відсутні підприємці, які планують зменшувати обсяги виробництва, та збільшилась частка тих, хто планує розширення на наступні два роки.
  • У порівнянні фінансово-економічної ситуації на підприємстві з аналогічним періодом минулого року, бізнес Київщини, як і загалом по Україні, значно зменшив відсоток негативних оцінок.
  • У березні поточні показники виробництва в області істотно покращились та майже зрівнялись у значенні із загальноукраїнськими.
  • Оцінки попиту серед підприємств Київської області збільшуються вже два місяці поспіль.
  • Прогнози підприємців області щодо зростання обсягів продажів залишаються набагато оптимістичнішими за загальноукраїнський показник.
  • Станом на березень майже всі експортери Київщини продовжували зовнішньоекономічну діяльність.
  • У Київській області, як і загалом по Україні, спостерігається зменшення труднощів у пошуку кваліфікованих працівників, тоді як показник труднощів пошуку некваліфікованих працівників для області продовжує збільшуватись.

Детальніше з результатами опитування за березень 2023 року можна ознайомитися за посиланням.

 

Джерело: Київська обласна військова адміністрація