У 94-річної пенсіонерки відібрали квартиру та намагались здати її в інтернат: деталі злочину

У 94-річної пенсіонерки відібрали квартиру та намагались здати її в інтернат: деталі злочину
23 Листопада 2023, 14:44
Поділитися:

У столиці судитимуть злочинців, які обманом заволоділи квартирою літньої жінки та намагалося вивезти її до спеціального закладу.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Інцидент трапився в Дніпровському районі. Четверо злочинців обманом потрапили до оселі пенсіонерки, та викрали її паспорт та документи на квартиру. Після цього їх спільниця, видаючи себе за власницю квартири, оформила від її імені заповіт та довіреність на право представляти її інтереси та розпоряджатися майном. Замки до квартири злочинці змінили, то ж власниця не могла потрапити до оселі.

“Надалі один з учасників схеми за допомогою фейкової довіреності реалізував квартиру пенсіонерки на користь своїй родички за начебто 2 млн грн без сплати цих коштів. Отримавши у власність квартиру, зловмисники почали підготовку до її повторного відчуження”, – розповіли в прокуратурі.

Затримали банду злочинців, які обманом заволоділи квартирою пенсіонерки, Київська міська прокуратура

Затримали банду злочинців, які обманом заволоділи квартирою пенсіонерки, Київська міська прокуратура

Щоб реалізувати свій план злочинці вирішили здати пенсіонерку до інтернату для літніх людей. Видаючи себе за лікарів спільники банди вмовляли жінку поїхати з ними. Та категорично відмовлялась та кликала на допомогу. Тоді злочинці зробили їй ін’єкцію та силоміць посадили в машину.

“Правоохоронцям вдалося затримати усіх чотирьох фігурантів при спробі вивезти пенсіонерку до спецзакладу. Під час невідкладних обшуків за місцями їх проживання вилучено речові докази, які підтверджують протиправну діяльність”, – додали в прокуратурі.

До суду скеровано обвинувальний акт.

Актуальні, важливі та перевірені новини Києва, Київщини та України в нашому Telegram-каналі «Головні новини Києва – 44.ua». Не забувайте долучатись!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua