У 2020 році в Ірпені продовжиться будівництво нового медичного центру

image
18 Грудня 2019, 16:52
Поділитися:

Дата публикации: 18 декабря 2019.

Будівництво медцентра в Ірпені, яке розпочате ще 2016 року нарешті буде продовжено.

Про це повідомляє Містоіформ з посиланням на Ірпінську міську раду.

Медичний центр у Ірпені чи не найболючіша і не найгостріша тема серед місцевих громадських активістів. Починаючи обговорювати ,будь-яке питання вони рано чи пізно закінчують обговоренням медичниго центру. Або якщо бути точним, то його відсутності.

Незважаючи на те, що побудова медичного центру була анонсована ще 2016 року, а будівництво перших 5 поверхів медцентру мало бути завершеним до кінця 2017 року – медцентр у Ірпені так і не з’явився, процес його побудови був зупинений на фундаменті.

Чому сталося так, що замість медцентру жителі міста отримали “притчу во язицех”, яку систематично згадують громадські активісти говорячи про місцеву владу? І чому будівництво вирішили відновити лище у 2020 році?

Вся справа в тому, що під час обшуків, які проводила прокуратура у Ірпінській міській раді у червні 2017 року поряд із документами та технікою була вилучена і проектна документація з будівництва медичного центру по вулиці Садовій. Через це міськрада була вимушена зупинити роботи з будівництва медичного центру та низки інших інфраструктурних об`єктів.

Тількі в серпні 2019 року поліція та прокуратура почали поступово повертати до Ірпінської міської ради документи та комп’ютери, що були вилучені під час обшуків 2017 року. Так і не довівши жодної справи до суду, примусивши ціле місто чекати довгі два роки на побудову нового медичного закладу. Про це 15 серпня повідомляла Анастасія Попсуй, яка займала посаду В.О. міського голови Ірпеня.

А вже 28 серпня Ірпінська міська рада повідомила, що у зв’язку із поверненням проектної документації, роботи по будівництву медичного центру у Ірпені будут відновлені.

Для будівництва медичного центру у проекті міського бюджету на наступний рік передбачено 50 млн. гривень, повністю збудувати центр планують протягом двох років.

«У цьому році розпочнемо будівництво нашого медичного центру. Виділяємо 50 мільйонів, і за два роки ми самі його побудуємо, бо з держави та з області немає співфінансування, і на 2020 рік теж не буде. Будуватимемо самі, і за два роки ми його відкриємо», – сказав Олександр Маркушин.

Проект нового медичного центру в Ірпені охоплює всі напрямки, пов’язані з охороною здоров’я матері й дитини. У закладі буде приймальне відділення, дитячий стаціонар, дитяча реанімація, пологовий будинок і гінекологічне відділення.

 В серпні 2019 року поліція та прокуратура почали поступово повертати до Ірпінської міської ради документи та комп’ютери, що були вилучені під час обшуків 2017 року

Дитячий стаціонар, який знаходиться на Давидчука, переїде до нового медцентру

Після побудови медичного центру до нього планують перенести дитячий стаціонар, який наразі розміщений у будівлі колишнього дитячого садку по вулиці Давидчука. Сама ж будівля буде перепрофільована під своє початкове призначення – дитячий садок.

Раніше Містоінформ повідомляв, що відому громадську активістку із Ірпеня звинуватили у причетності до будівельної сфери та шалених боргах перед комунальним підприємтсвом міста.

Джерело: МИСТОИНФОРМ