У 2020 році почне діяти е-квиток студента | Трибуна

image
20 Грудня 2019, 11:26
Поділитися:

Упродовж 2020 року студенти закладів вищої освіти та учні профтеху отримають можливість оформити електронні студентські квитки за допомогою онлайнсервісу державних послуг «Дія». Постанову про експериментальний проєкт днями затвердив Кабмін, ідеться на сайті МОН.

«Для нас важливо робити процес навчання комфортним і зручним для студентів. Запровадження електронного студентського квитка, який повністю перебирає на себе функції звичайного – ще один крок до цієї мети. Ми вдячні Міністерству цифрової трансформації за спільну роботу над експериментальним проєктом і готові працювати надалі – і над розвитком е-квитка студента, і над впровадженням інших корисних інструментів», – зазначила Ганна Новосад, міністрка освіти і науки.

Як ідеться в повідомленні, е-квиток студента стане повноцінним аналогом звичайного студентського квитка. Він підтверджуватиме статус студента та право на пільги, передбачені законодавством. Е-квиток не вимагатиме додаткового пред’явлення звичайного студентського квитка чи документа, що посвідчує особу. Демонструвати його можна буде за допомогою додатку «Дія» на смартфоні.

Читайте також: В Україні створять електронну бібліотеку для дітей

Замовити е-квиток студента зможе кожен, хто вже отримав звичайний студентський квиток. Процедура є безкоштовною та відбувається лише за бажанням.

Аби отримати е-квиток, необхідно завантажити на смартфон додаток онлайнсервісу державних послуг «Дія» та пройти ідентифікацію в ньому. Е-квиток формується в додатку автоматично, якщо в Реєстрі студентських (учнівських) квитків Єдиної державної електронної бази з питань освіти є дані про студентський квиток особи.

Формування е-квитка студента також потребуватиме згоди на обробляння персональних даних та їхню передачу з ЄДЕБО до сервісу «Дія».

Перевіряння достовірності е-квитка студента здійснюватиметься за допомогою технічних засобів – унікального QR-коду, сайту ЄДЕБО та реєстру студентських (учнівських) квитків. Електронний студентський квиток матиме паралельний зі звичайним термін дії.

Фото – giftpundits.com

Читайте також:

Смартфон замість касового апарату: програму тестуватимуть більше трьох місяців
 Новини Як стати менш залежними від смартфонів. ПОРАДИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари