У 2019 році збудовано 3 стадіони і 29 футбольних полів

image
17 Січня 2020, 16:26
Поділитися:

Протягом 2019 року в Київській області зведено та введено в експлуатацію 32 спортивних об’єкти: 3 повнорозмірні стадіони і 29 міні-футбольних полів зі штучним покриттям. Підсумки розвитку спортивної інфраструктури в області підбили в управлінні фізичної культури і спорту Київської обласної державної адміністрації.

Спортивні об’єкти в регіоні зводяться в рамках двох програм:

– Київської обласної програми розвитку фізичної культури і спорту «Київщина спортивна» на 2017-2020 роки. За цією програмою будуються майданчики зі штучним покриттям двох типів: розміром 42×22м і вуличними тренажерами та повнорозмірні футбольні поля розміром 110х70 м. Фінансується закупівля спортивного обладнання коштом обласного бюджету, а встановлюється за рахунок місцевого бюджету.

– Державної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України». За нею будуються спортивні майданчики зі штучним покриттям розміром 42×22м. Фінансується будівництво з державного та місцевих бюджетів порівну.

Серед нових спортивних споруд, введених в експлуатацію на території Київської області у 2019 році – 3 повнорозмірних стадіони розміром 110 х 70 м та 29 спортивних майданчиків розміром 42 х 22 м: 9 об’єктів за обласною програмою «Київщина спортивна» і 20 – на виконання державної програми.

Ще 4 повнорозмірних стадіони наразі будуються в с. Пірнове Вишгородського району, у містах Вишгород та Бориспіль.

Управління фізичної культури і спорту КОДА не планує зупинятися на досягнутому, а продовжувати розвиток спортивної інфраструктури на Київщині і в новому, 2020 році.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація